whatsapp

Dünya işçileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor

SİVİL TOPLUM 25.04.2019 - 02:24, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dünya işçileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor

Pakistan’dan ABD’ye, Almanya’dan Ekvador’a, Arjantin’den Yunanistan’a Türkiye’de dâhil dünyanın dört bir yanında işçiler 1 Mayıs için hazırlıklarını sürdürüyor. İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs yaklaşırken, dünyanın birçok ülkesinde işçi ve emekçiler acil talepler etrafında ve neoliberal ekonomik uygulamalar karşısındaki mücadeleleri sürüyor. Temel olarak hayat pahalılığına karşı insanca yaşanacak ücret ve patronlar lehine kötüleşen çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleri yükseltilirken, kamu hizmetlerinin özelleştirilmesine karşı mücadele de dikkat çekiyor. Sudan ve Cezayir gibi ülkelerde de gerici ve baskıcı rejimlere karşı demokrasi mücadelesinde yine emekçi kitleler ve örgütleri öne çıkıyor. Tüm dünya işçilerinin İnsanca yaşanacak ücret ve çalışma koşulları mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

Pakistan’dan ABD’ye, Almanya’dan Ekvador’a, Arjantin’den Yunanistan’a Türkiye’de dâhil dünyanın dört bir yanında işçiler 1 Mayıs için hazırlıklarını sürdürüyor.

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs yaklaşırken, dünyanın birçok ülkesinde işçi ve emekçiler acil talepler etrafında ve neoliberal ekonomik uygulamalar karşısındaki mücadeleleri sürüyor. Temel olarak hayat pahalılığına karşı insanca yaşanacak ücret ve patronlar lehine kötüleşen çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleri yükseltilirken, kamu hizmetlerinin özelleştirilmesine karşı mücadele de dikkat çekiyor.

Sudan ve Cezayir gibi ülkelerde de gerici ve baskıcı rejimlere karşı demokrasi mücadelesinde yine emekçi kitleler ve örgütleri öne çıkıyor.

Tüm dünya işçilerinin İnsanca yaşanacak ücret ve çalışma koşulları mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.