whatsapp

Dikilitaş’ta domuz sürek avı yapıldı

EKONOMİ 26.02.2018 - 10:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dikilitaş’ta domuz sürek avı yapıldı

Konya’nın Seydişehir ilçesi Dikilitaş Mahallesinde ekili zirai tarım arazilerine zarar veren yaban domuzlarına karşı sürek avı yapıldı.
Dernek Başkanı Soner Güler, Bölge çiftçilerinin şikâyeti üzerine Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alınan izinler çerçevesinde Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri tarafından Dikilitaş Mahallesinde domuz sürek avı düzenlendiğini söyledi. 10 yaban domuzu vurduklarını kaydeden Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Soner Güler, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti,"Sürek avımız yaklaşık 50 avcımızın katılımı ile Dikilitaş dağlık arazisinde düzenlendi, Yaban domuzları yüzünden meydana gelen tarımsal zararı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ava katılarak tarım arazilerinin korunmasına destek olan avcılarımıza teşekkür ediyoruz."
Konya’nın Seydişehir ilçesi Dikilitaş Mahallesinde ekili zirai tarım arazilerine zarar veren yaban domuzlarına karşı sürek avı yapıldı.

Dernek Başkanı Soner Güler, Bölge çiftçilerinin şikâyeti üzerine Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alınan izinler çerçevesinde Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri tarafından Dikilitaş Mahallesinde domuz sürek avı düzenlendiğini söyledi.

10 yaban domuzu vurduklarını kaydeden Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Soner Güler, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti,"Sürek avımız yaklaşık 50 avcımızın katılımı ile Dikilitaş dağlık arazisinde düzenlendi, Yaban domuzları yüzünden meydana gelen tarımsal zararı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ava katılarak tarım arazilerinin korunmasına destek olan avcılarımıza teşekkür ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.