whatsapp

Devletten çiftçiye gebe inek desteği

EKONOMİ 17.05.2017 - 10:05, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Devletten çiftçiye gebe inek desteği

Seydişehir Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 30 büyükbaş gebe hayvan dağıttı.
TIR'larla Seydişehir’e getirilen inekler, kura ile sahiplerini buldu. Vatandaşlar devletten aldıkları hayvanların bedelini geri ödemeye 3 yıl sonra başlayıp 7 yılda 15 bin lira olarak ödeyecek.  Devlet tarafından çiftçilere yönelik yürütülen destekleme projeleri devam ettiğini kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan, Seydişehir çiftçilerinin devletten desteklerini aldıklarını kaydetti. Devletin çiftçilerimize sağladığı büyükbaş hayvanları bugün itibariyle üyelere veteriner kontrolünde kura ile dağıtıldığını belirten Kooperatif Başkanı Abdullah Kahraman, ‘’ Dağıtılan damızlık büyükbaş hayvanlar 3 aylık hamile. Bir yıl sigortalı olan ineklerin fiyatı 15 bin lira. 10 üyemize 3’er adet kurayla verdik.  Ödemeye 3 yıl sonra başlayıp 7 yılda ödeyecekler.  Hedefimiz yılsonuna kadar Bin 500 gebe düve dağıtımı yapmaktır’’dedi. Törene  Kaymakam Aydın Erdoğan, AK parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Başkanı Mehmet Tutal  ve çiftçiler katıldı.
Seydişehir Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 30 büyükbaş gebe hayvan dağıttı.

TIR'larla Seydişehir’e getirilen inekler, kura ile sahiplerini buldu. Vatandaşlar devletten aldıkları hayvanların bedelini geri ödemeye 3 yıl sonra başlayıp 7 yılda 15 bin lira olarak ödeyecek. 

Devlet tarafından çiftçilere yönelik yürütülen destekleme projeleri devam ettiğini kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan, Seydişehir çiftçilerinin devletten desteklerini aldıklarını kaydetti.

Devletin çiftçilerimize sağladığı büyükbaş hayvanları bugün itibariyle üyelere veteriner kontrolünde kura ile dağıtıldığını belirten Kooperatif Başkanı Abdullah Kahraman, ‘’ Dağıtılan damızlık büyükbaş hayvanlar 3 aylık hamile. Bir yıl sigortalı olan ineklerin fiyatı 15 bin lira. 10 üyemize 3’er adet kurayla verdik.  Ödemeye 3 yıl sonra başlayıp 7 yılda ödeyecekler.  Hedefimiz yılsonuna kadar Bin 500 gebe düve dağıtımı yapmaktır’’dedi.

Törene  Kaymakam Aydın Erdoğan, AK parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Başkanı Mehmet Tutal  ve çiftçiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.