whatsapp

Devlet hastanesinde dijital sistem başladı

SAĞLIK 21.11.2017 - 11:43, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Devlet hastanesinde dijital sistem başladı

Seydişehir Devlet hastanesinde polikliniklerin yanı sıra röntgen ve laboratuar bölümlerinde yeni bir uygulamayla ‘Dijital Hastane Dönemi’ başladığı bildirildi.
Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Hastane Başhekimi Dh. Yunus Açıkgöz, sağlık hizmetleri takibinin tümüyle sanal ortamda yapıldığını söyledi. Bir çok hastanede kullanılmayan bir sisteme dikkat çeken Başhekim  Dr. Açıkgöz, “ Tüm polikilinikler, röntgen ve laboratuarlar bölümlerinde Dijital Hastane Uygulamasını başlattık. Hasta, serviste tedavi hizmeti almaya başladığı andan itibaren her şey dijital ortamda yürütülüyor. Uygulamaya   konulan  sistemle  hastalar   muayene  için  aldıkları giriş  fişi ile  hiç bir   görevliyle   ihtiyaç duymadan  Barkodu  okutarak   çıktısını alıp doktoruna   gösterebiliyor. Laboratuar sonuç alma, poliklinik girişi ve kan alma giriş sırası bu dijital sistemlerle yapılıyor. İlerleyen günlerde tüm servislerde barkot ve dijital sistem okutucuların sayılarını artıracağız.’’dedi.
Seydişehir Devlet hastanesinde polikliniklerin yanı sıra röntgen ve laboratuar bölümlerinde yeni bir uygulamayla ‘Dijital Hastane Dönemi’ başladığı bildirildi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Hastane Başhekimi Dh. Yunus Açıkgöz, sağlık hizmetleri takibinin tümüyle sanal ortamda yapıldığını söyledi.

Bir çok hastanede kullanılmayan bir sisteme dikkat çeken Başhekim  Dr. Açıkgöz, “ Tüm polikilinikler, röntgen ve laboratuarlar bölümlerinde Dijital Hastane Uygulamasını başlattık. Hasta, serviste tedavi hizmeti almaya başladığı andan itibaren her şey dijital ortamda yürütülüyor. Uygulamaya   konulan  sistemle  hastalar   muayene  için  aldıkları giriş  fişi ile  hiç bir   görevliyle   ihtiyaç duymadan  Barkodu  okutarak   çıktısını alıp doktoruna   gösterebiliyor. Laboratuar sonuç alma, poliklinik girişi ve kan alma giriş sırası bu dijital sistemlerle yapılıyor. İlerleyen günlerde tüm servislerde barkot ve dijital sistem okutucuların sayılarını artıracağız.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.