whatsapp

Deva’dan, lokantacılar odasına ziyaret

SİYASET 26.03.2021 - 02:30, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Deva’dan, lokantacılar odasına ziyaret

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca beraberinde bir heyetle Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ı ziyaret ederek,  lokantacılar esnafının ve hizmet sektörünün içerisinde bulunduğu durum ve Konya’da geçtiğimiz günlerde bazı esnafların yaptığı eylemleri konuştu. Ziyarette lokantacı esnafı hakkında bilgi veren Konya Lokantacılar Esnaf Oda Başkanı Ali Osman Karamercan, “Odamızda 1300 kendi üyemiz ve diğer meslek odalarına kayıtlı olanlarla beraber toplamda 2500 civarında işletmeyi doğrudan etkileyen ve 1 yılı aşan salgın sürecinde şartlar her geçen gün esnaf aleyhine gelişti. İşletmelerin yüzde 20’ye yakını tamamen açılma olsa bile işlerine devam etmelerinin mümkün olmayacak derecede kötü gidiyor. Esnafa sağlanan küçük miktarlı desteklerden tüm üyelerimiz yararlanamadı.  Son renk uygulaması sonrasında, sarı olup ta kırmızıya dönen illerde işletmeler açıkken, Konya esnafının bir nevi cezalandırılıyor. Tamamen kapalı olmaya üyelerimizin tepkisine yol açıyor. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Lokantacı esnafı desteklenmelidir Deva Partisi İl Başkanı Dr. Seyit Karaca da ziyarette, salgının ekonomik hayatımıza etkilerine değinerek, özellikle istihdam yoğun sektörler arasında önemli bir yere sahip lokantacılar esnafının diğer esnaf ve ticaret erbabı gibi mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Maalesef önceki dönemlere ait planlanan kamu özel işbirliği modelli yüksek maliyetli yatırımlar için bugün bütçeye yüksek bedeller koyulurken salgın sürecinde işletmelerinin devamlılığında zorlanan esnaf ve sanayiciye ayrılan kaynaklar son derece yetersizdir. Bu kaynaklardan tüm esnaflarımızın da yararlandığını söylemek mümkün değildir. 850 bin basit usulde vergilendirilen esnaftan vergi alınmayacağı sözünün işletme başına ederi de yıllık 275 TL’dir. Bunun reform paketi içerisinde bir vaad olması da paketin etkisi açısından düşündürücüdür.” Esnafın yanında olduklarını belirten Dr. Karaca, Başkan Ali Osman Karamercan nezdinde esnaf odası yönetimine teşekkür ederek, her zaman esnafımızın yanında olduklarını, ayrıca ilgili tüm odalara ve meslek kuruluşlarına da bu konuların dile getirilmesi için önemli bir görev düştüğünü belirtti. Ziyarette Deva Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Sekreteri Ahmet Elden ve İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Kurumsal İletişim Başkanı Hasan Bestil’ de hazır bulundu. 

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca beraberinde bir heyetle Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ı ziyaret ederek,  lokantacılar esnafının ve hizmet sektörünün içerisinde bulunduğu durum ve Konya’da geçtiğimiz günlerde bazı esnafların yaptığı eylemleri konuştu.

Ziyarette lokantacı esnafı hakkında bilgi veren Konya Lokantacılar Esnaf Oda Başkanı Ali Osman Karamercan, “Odamızda 1300 kendi üyemiz ve diğer meslek odalarına kayıtlı olanlarla beraber toplamda 2500 civarında işletmeyi doğrudan etkileyen ve 1 yılı aşan salgın sürecinde şartlar her geçen gün esnaf aleyhine gelişti. İşletmelerin yüzde 20’ye yakını tamamen açılma olsa bile işlerine devam etmelerinin mümkün olmayacak derecede kötü gidiyor. Esnafa sağlanan küçük miktarlı desteklerden tüm üyelerimiz yararlanamadı.  Son renk uygulaması sonrasında, sarı olup ta kırmızıya dönen illerde işletmeler açıkken, Konya esnafının bir nevi cezalandırılıyor. Tamamen kapalı olmaya üyelerimizin tepkisine yol açıyor. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Lokantacı esnafı desteklenmelidir

Deva Partisi İl Başkanı Dr. Seyit Karaca da ziyarette, salgının ekonomik hayatımıza etkilerine değinerek, özellikle istihdam yoğun sektörler arasında önemli bir yere sahip lokantacılar esnafının diğer esnaf ve ticaret erbabı gibi mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Maalesef önceki dönemlere ait planlanan kamu özel işbirliği modelli yüksek maliyetli yatırımlar için bugün bütçeye yüksek bedeller koyulurken salgın sürecinde işletmelerinin devamlılığında zorlanan esnaf ve sanayiciye ayrılan kaynaklar son derece yetersizdir. Bu kaynaklardan tüm esnaflarımızın da yararlandığını söylemek mümkün değildir. 850 bin basit usulde vergilendirilen esnaftan vergi alınmayacağı sözünün işletme başına ederi de yıllık 275 TL’dir. Bunun reform paketi içerisinde bir vaad olması da paketin etkisi açısından düşündürücüdür.”

Esnafın yanında olduklarını belirten Dr. Karaca, Başkan Ali Osman Karamercan nezdinde esnaf odası yönetimine teşekkür ederek, her zaman esnafımızın yanında olduklarını, ayrıca ilgili tüm odalara ve meslek kuruluşlarına da bu konuların dile getirilmesi için önemli bir görev düştüğünü belirtti.

Ziyarette Deva Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Sekreteri Ahmet Elden ve İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Kurumsal İletişim Başkanı Hasan Bestil’ de hazır bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.