whatsapp

Dağcıların Melas vadisinde doğa yürüyüşü

SPOR 04.04.2018 - 12:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dağcıların Melas vadisinde doğa yürüyüşü

Seydişehirli Dağcılar ağaç tepesi eski kervan yolundan başlayan yürüyüşe, 7 doğasever katıldı.
Menteşbey Mahallesinde yürüyüş öncesi düğmeli evleri gezen ekip tarihi ipek yolunda (Via Sebaste) yürüyen grup, Melas Vadisi'nde yürüyüşü tamamladı. Yeşillikler içinde sedir ağaçları arasından antik yolda yürüyüş düzenleyerek şehir yaşamının stresini üzerlerinden atmaya çalıştıklarını belirten ekip sözcüsü Ömer Şenarslan, Baharla birlikte uyanan doğayı, değişkenliği yürüyüş sayesinde bulma fırsatı bulduklarını anlattı. Şenarslan, ‘’Yürüyüş yollarından geçerek düğmeli evleri inceleme şansı bulduk. Akseki bölgesindeki Menteşbey ve Sinan Hoca alternatif turizm olabilecek potansiyele sahip. Tarihi İpek Yolu çok etkileyici. 15 yıldır kitlesel turizm yapıyoruz. Hedefimiz antik yolu takip ederek antik Side’ye ulaşmaktır. Melas Vadisi bütün kültürlerin gelip geçtiği, barındığı bir coğrafya. Her kültür burada iz bırakmış. Bölgenin doğal yapısı bozulmamış. O geçmiş dönemlerin izlerini hâlâ taşıyan bu yollardan geçerken tarihi keşfedip doğal güzelliklere de tanık oluyoruz.’’diye konuştu. 
Seydişehirli Dağcılar ağaç tepesi eski kervan yolundan başlayan yürüyüşe, 7 doğasever katıldı.

Menteşbey Mahallesinde yürüyüş öncesi düğmeli evleri gezen ekip tarihi ipek yolunda (Via Sebaste) yürüyen grup, Melas Vadisi'nde yürüyüşü tamamladı.

Yeşillikler içinde sedir ağaçları arasından antik yolda yürüyüş düzenleyerek şehir yaşamının stresini üzerlerinden atmaya çalıştıklarını belirten ekip sözcüsü Ömer Şenarslan, Baharla birlikte uyanan doğayı, değişkenliği yürüyüş sayesinde bulma fırsatı bulduklarını anlattı.

Şenarslan, ‘’Yürüyüş yollarından geçerek düğmeli evleri inceleme şansı bulduk. Akseki bölgesindeki Menteşbey ve Sinan Hoca alternatif turizm olabilecek potansiyele sahip. Tarihi İpek Yolu çok etkileyici. 15 yıldır kitlesel turizm yapıyoruz. Hedefimiz antik yolu takip ederek antik Side’ye ulaşmaktır. Melas Vadisi bütün kültürlerin gelip geçtiği, barındığı bir coğrafya. Her kültür burada iz bırakmış. Bölgenin doğal yapısı bozulmamış. O geçmiş dönemlerin izlerini hâlâ taşıyan bu yollardan geçerken tarihi keşfedip doğal güzelliklere de tanık oluyoruz.’’diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.