whatsapp

Dağcıların kale tırmanışı

SPOR 04.02.2018 - 12:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dağcıların kale tırmanışı

Seydişehir’li bir gurub dağcı Torosların uzantısı 1550 rakımlı ağaç tepesi zirvesinde yer alan kale kalıntılarına tırmanış gerçekleştirdi.
Ekip başı Hüseyin Gören, bölgenin coğrafi özellikleri nedeniyle dağcılık ve tırmanış açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek kente özgü doğal güzelliklerin yeteri kadar tanıtılmadığını söyledi. Amaçlarının dağ sporunu çocuk, genç ve yetişkinlere sevdirmek olduğunu kaydeden Gören 'Bu bölgede dağcılık konusunda faaliyetler gerçekleştirmeyi çok önemli buluyoruz. Daha hiç keşfedilmemiş güzellikler mevcut. Bunları tanıtmak çok keyif veriyor. Çok güzel bir coğrafyamız var. Bundan doğru faydalanabilirsek ve bu doğal güzellikleri insanlarımıza ulaştırabilirsek bölgeye çok insan gelebilir. Sporun kalbi burada atabilir. Bunun için bu güzellikleri iyi değerlendirmek gerekir. Bu aktivitelerle bölgede doğa sporları daha da yaygınlaşacaktır." diye konuştu.
Seydişehir’li bir gurub dağcı Torosların uzantısı 1550 rakımlı ağaç tepesi zirvesinde yer alan kale kalıntılarına tırmanış gerçekleştirdi.

Ekip başı Hüseyin Gören, bölgenin coğrafi özellikleri nedeniyle dağcılık ve tırmanış açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek kente özgü doğal güzelliklerin yeteri kadar tanıtılmadığını söyledi.

Amaçlarının dağ sporunu çocuk, genç ve yetişkinlere sevdirmek olduğunu kaydeden Gören 'Bu bölgede dağcılık konusunda faaliyetler gerçekleştirmeyi çok önemli buluyoruz. Daha hiç keşfedilmemiş güzellikler mevcut. Bunları tanıtmak çok keyif veriyor. Çok güzel bir coğrafyamız var. Bundan doğru faydalanabilirsek ve bu doğal güzellikleri insanlarımıza ulaştırabilirsek bölgeye çok insan gelebilir. Sporun kalbi burada atabilir. Bunun için bu güzellikleri iyi değerlendirmek gerekir. Bu aktivitelerle bölgede doğa sporları daha da yaygınlaşacaktır." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.