whatsapp

Cumhuriyet kuşağından alfa kuşağına doğru geçiş

ANALİZ 27.12.2020 - 18:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Cumhuriyet kuşağından alfa kuşağına doğru geçiş

Ayşegül Çağıl
İnsan neslinin belirli özelliklerini taşıyan nesiller arası geçişin bir dönemde çağının en belirgin dönemin bitişi yeni, yeni bir dönemin başlangıcı olurken tarihin önemli sayfalarına ışık tutan insan nesli bu dönemin 3 milenyum sonrası 21. Yüzyılda son olan insan nesli alfa kuşağını getirdi. Nesiller ötesi matematiksel denklemler ile belirlenen X, Y, Z kuşakları X kuşaklı nesiller cumhuriyet dönemi sonrası yediden yetmişe dünya kültürüne açık felselsefi düşünce ve o dönemin rakın rok, caz müzikleri giyim kuşam moda tarzı yenilikçi açılımlarıyla görüş olarak dünya' ya açılan 1960 ve 1970' li yılların sonuna geniş bir etki altına alan bir dönemin altın insan neslinin yetiştiği yıllar diyebiliriz. Kurallara sımsıkı bağlı, aidiyet duygusu güçlü , oteriteli , sadık , saygılı motivasyonu yüksek çalışma azmi olan liderlik ve yöneticilik özellikleri taşıyan buluşlar geliştiren yüksek dönüşümlü yetişmiş şimdilerde 60 yaşında nesli ender bulunacak olan gittikçe tüketerek sayıları azalan hatta biten altın insan nesli onlar Y kuşak 1980 ,1990 evresi farkın en çok hissedildiği otoriteden çıkarak özgürlük arayışı yüksek bağımsız olmak isteği özellikleri taşıyan ergen çocuklar misali hareketli sıkılgan , saldırgan , sorumluluk almayarak taşımayan sabırsız , çabuk iş değiştiren bireysel benlik düşüncesi gelişerek ben yapılarına sahip ne istediğini tam belirgin bilmeyen kural tanımayan biraz zor tutulan hedefsiz ve amaçsız yetişen geçişte kuşak çatışması yaşanan bir nesil geçişi yerini ağır , ağır şekillenerek Z nesli oyun çağını bırakarak teknoloji çağına yönelen biraz harcı yorulmayan sakin yapılarıyla sadece zeka kullanmaya yönelik yetiştirilen teknolojiye adapte oyun çağını hiç oynayarak yaşamadan bitirmiş döneminin kısa ve çabuk geçişini yaşayan Z insanları 2000' li yıllardan alfa kuşağının 5 yıl içinde 2 milyar insan nüfusunun çoğunluğuna ulaşarak alfa kuşağı yeni nesilleri şekillendirecek teknolojinin gelişimiyle ekran kullanılması gelecek kuşaklara doğru yaşam tarzlarını belirleyerek geliyor. Yeni bir yüzyıl geldi. 2025 yıllara doğru nesil alfa kuşağı şu an 10 yaşında 2040 yılında ebeveynler olarak yerini beta kuşağına bırakacak. Bunlarda yerini zamanla dönemin getirdiği dijital gelişimler ardından gama ve delta insan nesilleri oluşacak kuşak çatışmasını önlemek için bunu beyinlerde çok iyi algılamalıyız. Her bir insan nesli devri ve çağıyla geliyor. Gidenlerse yerini tarihin sayfalarında tarihe aydınlık verebilecek ışık rehberleri olarak geçtiler. Araştırma ve kaynak tarih arşivleri günümüz gözlemleriyle teknolojiyle gelen yeni bir devirle yepyeni bir çağ ve dijitalim devri.
Ayşegül Çağıl

İnsan neslinin belirli özelliklerini taşıyan nesiller arası geçişin bir dönemde çağının en belirgin dönemin bitişi yeni, yeni bir dönemin başlangıcı olurken tarihin önemli sayfalarına ışık tutan insan nesli bu dönemin 3 milenyum sonrası 21. Yüzyılda son olan insan nesli alfa kuşağını getirdi. Nesiller ötesi matematiksel denklemler ile belirlenen X, Y, Z kuşakları X kuşaklı nesiller cumhuriyet dönemi sonrası yediden yetmişe dünya kültürüne açık felselsefi düşünce ve o dönemin rakın rok, caz müzikleri giyim kuşam moda tarzı yenilikçi açılımlarıyla görüş olarak dünya' ya açılan 1960 ve 1970' li yılların sonuna geniş bir etki altına alan bir dönemin altın insan neslinin yetiştiği yıllar diyebiliriz. Kurallara sımsıkı bağlı, aidiyet duygusu güçlü , oteriteli , sadık , saygılı motivasyonu yüksek çalışma azmi olan liderlik ve yöneticilik özellikleri taşıyan buluşlar geliştiren yüksek dönüşümlü yetişmiş şimdilerde 60 yaşında nesli ender bulunacak olan gittikçe tüketerek sayıları azalan hatta biten altın insan nesli onlar Y kuşak 1980 ,1990 evresi farkın en çok hissedildiği otoriteden çıkarak özgürlük arayışı yüksek bağımsız olmak isteği özellikleri taşıyan ergen çocuklar misali hareketli sıkılgan , saldırgan , sorumluluk almayarak taşımayan sabırsız , çabuk iş değiştiren bireysel benlik düşüncesi gelişerek ben yapılarına sahip ne istediğini tam belirgin bilmeyen kural tanımayan biraz zor tutulan hedefsiz ve amaçsız yetişen geçişte kuşak çatışması yaşanan bir nesil geçişi yerini ağır , ağır şekillenerek Z nesli oyun çağını bırakarak teknoloji çağına yönelen biraz harcı yorulmayan sakin yapılarıyla sadece zeka kullanmaya yönelik yetiştirilen teknolojiye adapte oyun çağını hiç oynayarak yaşamadan bitirmiş döneminin kısa ve çabuk geçişini yaşayan Z insanları 2000' li yıllardan alfa kuşağının 5 yıl içinde 2 milyar insan nüfusunun çoğunluğuna ulaşarak alfa kuşağı yeni nesilleri şekillendirecek teknolojinin gelişimiyle ekran kullanılması gelecek kuşaklara doğru yaşam tarzlarını belirleyerek geliyor. Yeni bir yüzyıl geldi. 2025 yıllara doğru nesil alfa kuşağı şu an 10 yaşında 2040 yılında ebeveynler olarak yerini beta kuşağına bırakacak. Bunlarda yerini zamanla dönemin getirdiği dijital gelişimler ardından gama ve delta insan nesilleri oluşacak kuşak çatışmasını önlemek için bunu beyinlerde çok iyi algılamalıyız. Her bir insan nesli devri ve çağıyla geliyor. Gidenlerse yerini tarihin sayfalarında tarihe aydınlık verebilecek ışık rehberleri olarak geçtiler.

Araştırma ve kaynak tarih arşivleri günümüz gözlemleriyle teknolojiyle gelen yeni bir devirle yepyeni bir çağ ve dijitalim devri.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.