whatsapp

Çorap fabrikası proje protokolü imzalandı

EKONOMİ 05.03.2018 - 09:34, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çorap fabrikası proje protokolü imzalandı

Konya'nın Seydişehir ilçesine kurulacak olan çorap fabrikası projesi iş adamlarının katılımıyla kültür merkezinde imza töreni düzenlendi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’de çorap fabrikasının Mayıs ayında üretime geçmesi adına yapılan ilk çalışmanın imzalanan protokolle hayata geçirildiğini söyledi. Belediye ve Merdal Çorap San. A.Ş öncülüğünde yapılan projeye Kaymakam Aydın Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini kaydeden Başkan Tutal, ‘’Organize sanayi bölgesinde 500 kişiyle mayıs ayında üretime geçecek olan çorap fabrikası tekstil sektörünün önemli bir girdisidir. Seydişehir ve bölgesi göç veren bir yapıda. Bu göçü önlemek ve alternatif ürünleri ekonomiye kazandırmak adına bir çalışma yaptık. Bunların başında tekstil, termal tesis, inanç, yayla doğa sporları turizm yatırımları geliyor. Tarım ve hayvancılığımızın yanı sıra doğalgazın da sanayide kullanımıyla ilçemiz çekim alanı haline geldi. Seydişehir İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en yakın kavşak noktadadır. Karayollarına yapılan duble yol ve tünellerle, hızlı tren ulaşımıyla 4-5 yıl içinde de uluslararası çapta şirketlerin buraya ilgi göstererek fabrikalarını kuracağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu. Merdal Çorap San. Ve Tic. A.Ş. Yön. Krl. Bşk Mustafa Erdal,’’ İlçemize, bölgemize, Türkiye’mize hayırlı olsun. Yalnız bununla kalmayacağız. Değişik alanda yatırımlarımızda olacak’’açıklamasında bulundu. İmza törenini Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, KONSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleşti.
Konya'nın Seydişehir ilçesine kurulacak olan çorap fabrikası projesi iş adamlarının katılımıyla kültür merkezinde imza töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’de çorap fabrikasının Mayıs ayında üretime geçmesi adına yapılan ilk çalışmanın imzalanan protokolle hayata geçirildiğini söyledi.

Belediye ve Merdal Çorap San. A.Ş öncülüğünde yapılan projeye Kaymakam Aydın Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini kaydeden Başkan Tutal, ‘’Organize sanayi bölgesinde 500 kişiyle mayıs ayında üretime geçecek olan çorap fabrikası tekstil sektörünün önemli bir girdisidir. Seydişehir ve bölgesi göç veren bir yapıda. Bu göçü önlemek ve alternatif ürünleri ekonomiye kazandırmak adına bir çalışma yaptık. Bunların başında tekstil, termal tesis, inanç, yayla doğa sporları turizm yatırımları geliyor. Tarım ve hayvancılığımızın yanı sıra doğalgazın da sanayide kullanımıyla ilçemiz çekim alanı haline geldi. Seydişehir İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en yakın kavşak noktadadır. Karayollarına yapılan duble yol ve tünellerle, hızlı tren ulaşımıyla 4-5 yıl içinde de uluslararası çapta şirketlerin buraya ilgi göstererek fabrikalarını kuracağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Merdal Çorap San. Ve Tic. A.Ş. Yön. Krl. Bşk Mustafa Erdal,’’ İlçemize, bölgemize, Türkiye’mize hayırlı olsun. Yalnız bununla kalmayacağız. Değişik alanda yatırımlarımızda olacak’’açıklamasında bulundu.

İmza törenini Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, KONSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.