whatsapp

Çocukluğundan bu yana tutku haline gelen güvercin sevgisiyle pandemi günlerini geçiriyor

SİVİL TOPLUM 14.02.2021 - 11:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çocukluğundan bu yana tutku haline gelen güvercin sevgisiyle pandemi günlerini geçiriyor

Görüntülü haber..
Seydişehir Alaylar 2 mahallesinde yaşayan Necati Üzümcü (43), çocukluğundan bu yana tutku haline gelen güvercin sevgisiyle pandemi günlerini geçiriyor. Evinin yanında yaptığı güvercin barakasında yaklaşık 100 adet birbirinden farklı Mardin ırkı güvercinleri, elleriyle besleyip bakımını yapan Üzümci, günün farklı saatlerinde gökyüzünde uçurarak stres atıyor. Pandemi dönemini onlarla adeta arkadaş gibi geçirdiğini ifade eden Üzümcü, “Amcalarımdan kalan bir sevgi. Pandemi sürecindeki kısıtlamalardan dolayı da gidecek yerimiz yok. Sokağa çıkma kısıtlamasında güvercinlerimle arkadaş gibiyim. Yem yiyişlerini, ötüşlerini izlemek havada takla atmalarını görmek bana çok büyük bir mutluluk veriyor. Korona hastalığının çoğaldığı şu günlerde çarşıya ve kalabalık yerlere hiç gitmiyorum. Zorunlu olmadıkça kimseyle konuşmaya ve görüşmeye ihtiyaç duymuyorum. Vaktimi kuşlarla geçiriyorum. Bana göre güvercinler en iyi dost. Çünkü dedikodu ve gıybet bilmiyorlar" diye konuştu.
Görüntülü haber..

Seydişehir Alaylar 2 mahallesinde yaşayan Necati Üzümcü (43), çocukluğundan bu yana tutku haline gelen güvercin sevgisiyle pandemi günlerini geçiriyor.

Evinin yanında yaptığı güvercin barakasında yaklaşık 100 adet birbirinden farklı Mardin ırkı güvercinleri, elleriyle besleyip bakımını yapan Üzümci, günün farklı saatlerinde gökyüzünde uçurarak stres atıyor.
Pandemi dönemini onlarla adeta arkadaş gibi geçirdiğini ifade eden Üzümcü, “Amcalarımdan kalan bir sevgi. Pandemi sürecindeki kısıtlamalardan dolayı da gidecek yerimiz yok. Sokağa çıkma kısıtlamasında güvercinlerimle arkadaş gibiyim. Yem yiyişlerini, ötüşlerini izlemek havada takla atmalarını görmek bana çok büyük bir mutluluk veriyor. Korona hastalığının çoğaldığı şu günlerde çarşıya ve kalabalık yerlere hiç gitmiyorum. Zorunlu olmadıkça kimseyle konuşmaya ve görüşmeye ihtiyaç duymuyorum. Vaktimi kuşlarla geçiriyorum. Bana göre güvercinler en iyi dost. Çünkü dedikodu ve gıybet bilmiyorlar" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.