whatsapp

Çocuk ve kadın istismarı açıklaması

SİYASET 05.07.2018 - 13:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çocuk ve kadın istismarı açıklaması

Seydişehir Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi Kadın kolları başkanları bir çay bahçesinde “çocuk ve Kadın istismarına” dur demek için bir araya geldi.
Kadın kolları adına açıklama yapan CHP Kadın Kolları yöneticisi Hürriyet Bıyıklı, Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak, Kadınların da yarınından endişe etmeden yaşamalarını temin etmek hükümetin en öncelikli sorumluluğudur dedi. Çocukları için endişe duyduklarını ifade eden Bıyıklı, “Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlere, sessiz  kalarak  çocuklarımızın incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. İlk olarak çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. İkinci olarak da  çocuklarımıza yurt hizmetinin, vakıflardan alınarak, devlet eliyle denetimli ve kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Üçüncüsü ise çocuk istismarını öven '6 yaşında çocukla evlenilebilir' gibi küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümetin acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dediler. Bu konuda seçip meclise gönderdiğimiz vekillerimiz inde meclis çatısı altında mücadelelerini sürdüreceklerinden eminiz’’
Seydişehir Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi Kadın kolları başkanları bir çay bahçesinde “çocuk ve Kadın istismarına” dur demek için bir araya geldi.

Kadın kolları adına açıklama yapan CHP Kadın Kolları yöneticisi Hürriyet Bıyıklı, Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak, Kadınların da yarınından endişe etmeden yaşamalarını temin etmek hükümetin en öncelikli sorumluluğudur dedi.

Çocukları için endişe duyduklarını ifade eden Bıyıklı, “Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlere, sessiz  kalarak  çocuklarımızın incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. İlk olarak çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. İkinci olarak da  çocuklarımıza yurt hizmetinin, vakıflardan alınarak, devlet eliyle denetimli ve kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Üçüncüsü ise çocuk istismarını öven '6 yaşında çocukla evlenilebilir' gibi küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümetin acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dediler. Bu konuda seçip meclise gönderdiğimiz vekillerimiz inde meclis çatısı altında mücadelelerini sürdüreceklerinden eminiz’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.