whatsapp

Çocuk istismar davasında karar çıkmadı

ASAYİŞ 17.07.2020 - 14:24, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çocuk istismar davasında karar çıkmadı

Seydişehir Ağır ceza mahkemesinde görülen öz babası ve amcası tarafından istismar edildiği iddia edilen davada mahkeme başkanı değiştiği için 8 celsedir duruşmadan da karar çıkmadı. 2 yıldır devam eden Seydişehir ağır ceza mahkemesindeki davaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan ve üyeleri, avukatları hazır bulundu. 27 Eylül’e ertelenen davanın duruşma sonrası Seydişehir Adliyesi önünde kısa bir konuşma yapan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Avukat Şeyma Bilge, Bir kez daha Türkiye’de ihtisas mahkemelerinin kurulması gerektiğine dikkat çekti. UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, ‘’ Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Öz babası tarafından istismar edilen çocukların davası bitmedi. Bu alçak istismarcının koğuş arkadaşıyla birlikte dava uzadıkça her türlü iftirayı atmaya devam ettiğine şahit olduk. Biz diyoruz ki Çocuk İhtisas mahkemeleri kurulsun. Çocuklar örselenmesin. Çocuk ihmalleri de olmasın. Adalet istiyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Adalet Bakanlığımızın çocuklar mağdur edilmesin diye genelgeleri var. Bu sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizler çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda Türkiye’nin her yerini karış karış gezip çocuklarımıza sahip çıkacağız. Onları koruyacağız. ’diye konuştu.  Davaya UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Genel Başkan Yrd. Yücel Ceylan, Konya İl Koordinatörü Özlem Bilgi, UCİM avukatlarından Seyma Bilge, Elif Zehra Türkmen, Ahmet Emre Horzum, Damla Yılmaz, UCİM Konya Koordinatörleri, CHP Konya İl kadın kolları Başkanı Şerife Tunç, İlçe Başkanı Orhan Özel gençlik ve kadın kolları katıldı.

Seydişehir Ağır ceza mahkemesinde görülen öz babası ve amcası tarafından istismar edildiği iddia edilen davada mahkeme başkanı değiştiği için 8 celsedir duruşmadan da karar çıkmadı.

2 yıldır devam eden Seydişehir ağır ceza mahkemesindeki davaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan ve üyeleri, avukatları hazır bulundu.

27 Eylül’e ertelenen davanın duruşma sonrası Seydişehir Adliyesi önünde kısa bir konuşma yapan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Avukat Şeyma Bilge, Bir kez daha Türkiye’de ihtisas mahkemelerinin kurulması gerektiğine dikkat çekti.

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, ‘’ Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Öz babası tarafından istismar edilen çocukların davası bitmedi. Bu alçak istismarcının koğuş arkadaşıyla birlikte dava uzadıkça her türlü iftirayı atmaya devam ettiğine şahit olduk. Biz diyoruz ki Çocuk İhtisas mahkemeleri kurulsun. Çocuklar örselenmesin. Çocuk ihmalleri de olmasın. Adalet istiyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Adalet Bakanlığımızın çocuklar mağdur edilmesin diye genelgeleri var. Bu sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizler çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda Türkiye’nin her yerini karış karış gezip çocuklarımıza sahip çıkacağız. Onları koruyacağız. ’diye konuştu. 

Davaya UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Genel Başkan Yrd. Yücel Ceylan, Konya İl Koordinatörü Özlem Bilgi, UCİM avukatlarından Seyma Bilge, Elif Zehra Türkmen, Ahmet Emre Horzum, Damla Yılmaz, UCİM Konya Koordinatörleri, CHP Konya İl kadın kolları Başkanı Şerife Tunç, İlçe Başkanı Orhan Özel gençlik ve kadın kolları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.