whatsapp

Çobanlık hayvanı sevmekle olur

SİVİL TOPLUM 13.04.2017 - 12:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çobanlık hayvanı sevmekle olur

Seydişehir’de çobanlık yapan 70 yaşındaki Muammer Özkaldı, mesleğinin zevkli ve güzel bir iş olduğunu dile getirdi.
Arazide olmasından dolayı sağlıklı kaldığını vurgulayan Özkaldı, AA Muhabirine yaptığı açıklamada çobancılığın hayvanı sevmekten geçtiğini söyledi. Özkaldı, Hayvancılığın kazançlı bir meslek dalı olduğunu ifade eden Özkaldı, "Bu mesleğin masrafı çoktur ama aynı zamanda kazançlıdır. Küçükbaş hayvanların hem etinden, hem de sütünden kazanç elde ediliyor. Çobancılıkta başta hayvanı seveceksin. Sonra genç olacaksın. Yaşlılar içi biraz zor. En büyük sorunumuz mera alanlarıdır. Gençler çobancılığı küçümsemesin kazancı boldur asgari üçretli çalışmaktan da iyidir’’diye konuştu.
Seydişehir’de çobanlık yapan 70 yaşındaki Muammer Özkaldı, mesleğinin zevkli ve güzel bir iş olduğunu dile getirdi.

Arazide olmasından dolayı sağlıklı kaldığını vurgulayan Özkaldı, AA Muhabirine yaptığı açıklamada çobancılığın hayvanı sevmekten geçtiğini söyledi.

Özkaldı, Hayvancılığın kazançlı bir meslek dalı olduğunu ifade eden Özkaldı, "Bu mesleğin masrafı çoktur ama aynı zamanda kazançlıdır. Küçükbaş hayvanların hem etinden, hem de sütünden kazanç elde ediliyor. Çobancılıkta başta hayvanı seveceksin. Sonra genç olacaksın. Yaşlılar içi biraz zor. En büyük sorunumuz mera alanlarıdır. Gençler çobancılığı küçümsemesin kazancı boldur asgari üçretli çalışmaktan da iyidir’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.