whatsapp

Çıraklık eğitim toplantısı

EĞİTİM 27.05.2017 - 12:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çıraklık eğitim toplantısı

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezinde, Kaymakam Aydın Erdoğan başkanlığında ortaokul müdürleriyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Çıraklık eğitiminin tanıtım toplantısında konuşan kaymakam Erdoğan, çocuklara rehberlik ederek uygun mesleklere yönlendirilmesini istedi. Meslek öğrenmenin önemine değinen Erdoğan, ‘’ Çıraklık eğitim sisteminde reform niteliğinde değişiklikler oldu. Bu değişikliklerle esnaf ve sanatkârlarımız çıraksız kalmayacak, yok olmak üzere olan meslekler yaşayacak, okumak istemeyen çocuklarımız çıraklık eğitimine giderek haftada bir gün okulda teorik eğitim alacak. Sizler okullarınızda öğrencilerin durumlarını biliyorsunuz. Çıraklık eğitimine gidebilecek öğrencilerinizin velileri ile görüşmenizi daha dikkatli davranmanızı ve Mesleki Eğitim Merkezi ile koordineli çalışarak yönlendirme yapmanız asli görevinizdir.” dedi. Toplantı Ortaokul Müdürlerinin görüş ve önerileriyle son buldu.
Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezinde, Kaymakam Aydın Erdoğan başkanlığında ortaokul müdürleriyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çıraklık eğitiminin tanıtım toplantısında konuşan kaymakam Erdoğan, çocuklara rehberlik ederek uygun mesleklere yönlendirilmesini istedi.

Meslek öğrenmenin önemine değinen Erdoğan, ‘’ Çıraklık eğitim sisteminde reform niteliğinde değişiklikler oldu. Bu değişikliklerle esnaf ve sanatkârlarımız çıraksız kalmayacak, yok olmak üzere olan meslekler yaşayacak, okumak istemeyen çocuklarımız çıraklık eğitimine giderek haftada bir gün okulda teorik eğitim alacak. Sizler okullarınızda öğrencilerin durumlarını biliyorsunuz. Çıraklık eğitimine gidebilecek öğrencilerinizin velileri ile görüşmenizi daha dikkatli davranmanızı ve Mesleki Eğitim Merkezi ile koordineli çalışarak yönlendirme yapmanız asli görevinizdir.” dedi.

Toplantı Ortaokul Müdürlerinin görüş ve önerileriyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.