whatsapp

Kızılay Seydişehir’de kan bağışı kampanyası başlattı

SİVİL TOPLUM 11.08.2021 - 00:48, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kızılay Seydişehir’de kan bağışı kampanyası başlattı

Konya Kızılay merkezi ile Seydişehir şubesi kan ihtiyacının karşılanması ve hayatların kurtarılması için ilçede kan bağışını artırmaya yönelik kampanya düzenledi. Türk Kızılay’ı Seydişehir Şube Başkanı Tevfik Balcı, her 3 ayda bir yaptıkları kan bağışı kampanyasına bir yenisi daha eklediklerini belirterek 'Bir Ünite Kan, Bir Can' kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden Balcı, ‘’Kızılay seyyar kan alım aracı 5 gün süre ile ilçemize geldi. Belediye meydanında kan alım faaliyetleri devam ediyor. Dr. Âdem Özdemir nezaretinde 4 yardımcı personel ile birlikte kan alımı yapmaya başladılar. Alınan kanlar, acil durumlarda kullanılıyor, hastalarda kullanılıyor, kazalarda kullanılıyor. Bu bakımdan kan bağışı çok çok önemli. Yapılan kan bağışları öncelikle Konya’daki merkezimize gidiyor ve 30 çeşit tahlilden geçiyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan aldığımız kanlar ile kan bağışında bulunan vatandaşlarımız bir çeşit küçük check-uptan da geçmiş oluyor. Şu an için burada halkımızın kan bağışına teveccühü ve desteği çok. Alınan bu kan bağışları birçok hastamıza can oluyor, derman oluyor. Bundan dolayı Seydişehir halkına duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

Konya Kızılay merkezi ile Seydişehir şubesi kan ihtiyacının karşılanması ve hayatların kurtarılması için ilçede kan bağışını artırmaya yönelik kampanya düzenledi.

Türk Kızılay’ı Seydişehir Şube Başkanı Tevfik Balcı, her 3 ayda bir yaptıkları kan bağışı kampanyasına bir yenisi daha eklediklerini belirterek 'Bir Ünite Kan, Bir Can' kampanyasını başlattıklarını duyurdu.

Vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden Balcı, ‘’Kızılay seyyar kan alım aracı 5 gün süre ile ilçemize geldi. Belediye meydanında kan alım faaliyetleri devam ediyor. Dr. Âdem Özdemir nezaretinde 4 yardımcı personel ile birlikte kan alımı yapmaya başladılar. Alınan kanlar, acil durumlarda kullanılıyor, hastalarda kullanılıyor, kazalarda kullanılıyor. Bu bakımdan kan bağışı çok çok önemli. Yapılan kan bağışları öncelikle Konya’daki merkezimize gidiyor ve 30 çeşit tahlilden geçiyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan aldığımız kanlar ile kan bağışında bulunan vatandaşlarımız bir çeşit küçük check-uptan da geçmiş oluyor. Şu an için burada halkımızın kan bağışına teveccühü ve desteği çok. Alınan bu kan bağışları birçok hastamıza can oluyor, derman oluyor. Bundan dolayı Seydişehir halkına duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.