whatsapp

Çilek üreticilerine eğitim

EKONOMİ 16.09.2018 - 10:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çilek üreticilerine eğitim

Seydişehir’de organik çilek yetiştirilmesi konusunda üreticilere eğitim semineri verildi. Tarım ve Orman Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen seminerde sunum yapan Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici, üreticilere çileğin tohumundan, ekim tekniklerine, bakımından ilaçlama ve hasadına kadar geçen evreleri kapsayan dönem hakkında bilgiler aktarıldığını söyledi.  Kurum olarak yöre çiftçisine her konuda katkıda bulunacaklarını ifade eden Bilici, “Çiftçilerin yaşam seviyelerinin iyileştirilmesini amaçlıyoruz. Üreticilerimizin en fazla ihtiyaç duyduğu piyasaya sürüm öncesi en kaliteli verimi yüksek organik çilek üretimi konusunda teknik donanımlı olmalarını istiyoruz. Bu konuda merkez ve diğer mahallelerimizde seminerlerimiz devam edecek” dedi.

Seydişehir’de organik çilek yetiştirilmesi konusunda üreticilere eğitim semineri verildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen seminerde sunum yapan Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici, üreticilere çileğin tohumundan, ekim tekniklerine, bakımından ilaçlama ve hasadına kadar geçen evreleri kapsayan dönem hakkında bilgiler aktarıldığını söyledi. 

Kurum olarak yöre çiftçisine her konuda katkıda bulunacaklarını ifade eden Bilici, “Çiftçilerin yaşam seviyelerinin iyileştirilmesini amaçlıyoruz. Üreticilerimizin en fazla ihtiyaç duyduğu piyasaya sürüm öncesi en kaliteli verimi yüksek organik çilek üretimi konusunda teknik donanımlı olmalarını istiyoruz. Bu konuda merkez ve diğer mahallelerimizde seminerlerimiz devam edecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.