whatsapp

Çiftçiye icra, bakanlığa baklava börek

SİVİL TOPLUM 14.05.2021 - 16:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çiftçiye icra, bakanlığa baklava börek

Binlerce çiftçiyi icra tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ekonomik darboğaz, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın baklava börek alımına engel olmadı. 2021 yılının sonuna kadar bakanlık misafirhanesinde servis edilmek üzere 1 milyon 123 bin TL’lik baklava ve börek alındı. Birgin’den Mustafa Bildirici’nin haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı, “Muhtelif Börek ile Şerbetli ve Sütlü Tatlı Mal Alım İşi” için ihale açtı. 10 Mart’ta gerçekleştirilen ihale kapsamında beş çeşit börek ile 15 çeşit sütlü tatlı ve 13 çeşit şerbetli tatlı alınacağı bildirildi. Üç bölüme ayrılan ihale, iki farklı şirkete bölüştürüldü. Bakanlığa alınacak peynirli su böreği, ıspanaklı, peynirli ve patatesli tepsi böreği, kol böreği, sigara böreği ve gül böreği için 116 bin 362 TL ödenerek, Name Kurumsal isimli gıda şirketiyle sözleşme imzalandı. Bakanlık, şerbetli tatlılar için de Name Kurumsal isimli şirketi tercih etti. Şirkete, cevizli dürüm kadayıf, cevizli burma kadayıf, cevizli baklava, cevizli havuç dilimi, fındıklı sütlü Nuriye, sarı burma, cevizli şöbiyet, kalburabastı, şekerpare, Şam Bali, ekmek kadayıfı ve Kemalpaşa temini karşılığında 432 bin 750 TL ödendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi’nce ihalesi gerçekleştirilen gıda alımına sütlü tatlılar da eklendi. Buna göre kurum, kadayıflı muhallebi, limonata, ceviz name, fırın sütlaç, profiterol, kazandibi, tirlece, keşkül, tavukgöğsü, krem şokola, sütlü irmik tatlısı, güllaç, ekler pasta ve dilimli yaş pasta için de Mr. Eroğlu isimli şirkete toplam 574 bin 800 TL ödeme yaptı. Birinci sınıf kalite ürünlerden imal edilmesi şartı koşulan ürünlerin, 31 Aralık’a kadar bakanlığın yemekhane ve kafeteryalarında servis edileceği belirtildi. Kaynak: Bir gün  

Binlerce çiftçiyi icra tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ekonomik darboğaz, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın baklava börek alımına engel olmadı. 2021 yılının sonuna kadar bakanlık misafirhanesinde servis edilmek üzere 1 milyon 123 bin TL’lik baklava ve börek alındı. Birgin’den Mustafa Bildirici’nin haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı, “Muhtelif Börek ile Şerbetli ve Sütlü Tatlı Mal Alım İşi” için ihale açtı. 10 Mart’ta gerçekleştirilen ihale kapsamında beş çeşit börek ile 15 çeşit sütlü tatlı ve 13 çeşit şerbetli tatlı alınacağı bildirildi. Üç bölüme ayrılan ihale, iki farklı şirkete bölüştürüldü. Bakanlığa alınacak peynirli su böreği, ıspanaklı, peynirli ve patatesli tepsi böreği, kol böreği, sigara böreği ve gül böreği için 116 bin 362 TL ödenerek, Name Kurumsal isimli gıda şirketiyle sözleşme imzalandı. Bakanlık, şerbetli tatlılar için de Name Kurumsal isimli şirketi tercih etti. Şirkete, cevizli dürüm kadayıf, cevizli burma kadayıf, cevizli baklava, cevizli havuç dilimi, fındıklı sütlü Nuriye, sarı burma, cevizli şöbiyet, kalburabastı, şekerpare, Şam Bali, ekmek kadayıfı ve Kemalpaşa temini karşılığında 432 bin 750 TL ödendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi’nce ihalesi gerçekleştirilen gıda alımına sütlü tatlılar da eklendi. Buna göre kurum, kadayıflı muhallebi, limonata, ceviz name, fırın sütlaç, profiterol, kazandibi, tirlece, keşkül, tavukgöğsü, krem şokola, sütlü irmik tatlısı, güllaç, ekler pasta ve dilimli yaş pasta için de Mr. Eroğlu isimli şirkete toplam 574 bin 800 TL ödeme yaptı. Birinci sınıf kalite ürünlerden imal edilmesi şartı koşulan ürünlerin, 31 Aralık’a kadar bakanlığın yemekhane ve kafeteryalarında servis edileceği belirtildi.

Kaynak: Bir gün
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.