whatsapp

Çiftçilere, tarım ve hayvancılık eğitimi

SİVİL TOPLUM 07.11.2017 - 18:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çiftçilere, tarım ve hayvancılık eğitimi

Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği Başkanlığı, çiftçilere tarım, hayvancılık konularında eğitim programı düzenleyeceğini bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mühendislerince eğitimin verileceğini açıklayan Başkan Hasan Gökçe, çiftçilerin bilmedikleri konularda 4 kez arayla belirlenen program kapsamında bilgilendirileceklerini söyledi. Eğitimlerin Karaören Mahallesindeki tüm kadın ve erkek üreticileri kapsadığını belirten Gökçe, ‘’Bölgemizin arazi koşullarına göre eğitimleri periyodik olarak 4 kez Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık mühendislerimiz tarafından üreticilerimizin, dikimden hasada kadar geçen sürede toprağın işlenmesi, ekim, organik tarım, budama, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi konularda bilgilendirilecek. Böylelikle daha fazla verimin elde edilmesi sağlanacak."şeklinde konuştu.
Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği Başkanlığı, çiftçilere tarım, hayvancılık konularında eğitim programı düzenleyeceğini bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mühendislerince eğitimin verileceğini açıklayan Başkan Hasan Gökçe, çiftçilerin bilmedikleri konularda 4 kez arayla belirlenen program kapsamında bilgilendirileceklerini söyledi.

Eğitimlerin Karaören Mahallesindeki tüm kadın ve erkek üreticileri kapsadığını belirten Gökçe, ‘’Bölgemizin arazi koşullarına göre eğitimleri periyodik olarak 4 kez Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık mühendislerimiz tarafından üreticilerimizin, dikimden hasada kadar geçen sürede toprağın işlenmesi, ekim, organik tarım, budama, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi konularda bilgilendirilecek. Böylelikle daha fazla verimin elde edilmesi sağlanacak."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.