whatsapp

CHP nin 96. kuruluş yıl dönümü mesajı

SİYASET 08.09.2019 - 20:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP nin 96. kuruluş yıl dönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 96. yılını kutluyor Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün değerleri ile var olacaktır. Ülkenin bölünmesine veya eksen kaymasına müsaade etmeyeceğiz. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel  yayımladığı yazılı mesajda Cumhuriyet Halk Partisi’sin 96.Kuruluş Yıldönümünü, gururla kutladıklarını belirtti. Orhan Özel şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucudur. Bağımsız bir Cumhuriyetin temellerini atan CHP, çok partili yaşama geçişi sağlayan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren bir partidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, sosyal adaletin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesidir. ”Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir ve çağdaşlaşmanın, değişimin ve yenilenmenin de mimarı olmuştur. Bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Tüm örgütler olarak omuzlarımızda yükün bilinci içerisindeyiz. Büyük Önder Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, CHP’ye gönül veren CHP’nin ilkelerini benimseyen herkes için bir yol göstericidir. CHP; 1923’ten bu yana hiçbir makamı, mevki yi, kişisel çıkarı düşünmeden, değerleri ve ilkeleri uğruna mücadele eden örgütlü hareketin oluşumu olup, demokrasinin işlediği bir anlayışın partisidir. Türkiye de bugün ezilenlerin ve halkın partisi CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır.  İsmet İnönü’nün ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ sözü bize ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluş Yıldönümünü kutluyor. Ve ”Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” Diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getiren, Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 96. yılını kutluyor

Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün değerleri ile var olacaktır. Ülkenin bölünmesine veya eksen kaymasına müsaade etmeyeceğiz. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel  yayımladığı yazılı mesajda Cumhuriyet Halk Partisi’sin 96.Kuruluş Yıldönümünü, gururla kutladıklarını belirtti.
Orhan Özel şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucudur.

Bağımsız bir Cumhuriyetin temellerini atan CHP, çok partili yaşama geçişi sağlayan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren bir partidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, sosyal adaletin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesidir. ”Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir ve çağdaşlaşmanın, değişimin ve yenilenmenin de mimarı olmuştur.

Bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Tüm örgütler olarak omuzlarımızda yükün bilinci içerisindeyiz.

Büyük Önder Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, CHP’ye gönül veren CHP’nin ilkelerini benimseyen herkes için bir yol göstericidir. CHP; 1923’ten bu yana hiçbir makamı, mevki yi, kişisel çıkarı düşünmeden, değerleri ve ilkeleri uğruna mücadele eden örgütlü hareketin oluşumu olup, demokrasinin işlediği bir anlayışın partisidir.

Türkiye de bugün ezilenlerin ve halkın partisi CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır.

 İsmet İnönü’nün ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ sözü bize ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluş Yıldönümünü kutluyor. Ve ”Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” Diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getiren, Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.