whatsapp

CHP İlçe örgütü, zafer mesajı yayınladı

SİYASET 18.03.2021 - 00:08, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP İlçe örgütü, zafer mesajı yayınladı

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel 18 Mart Çanakkale zaferinin 106. yılı ve şehitleri anma günü nedeni ile bir mesaj yayımladı  Özel, mesajına şöyle başladı. Canı ve malı pahasına Çanakkale ve Kurtuluş savaşında; yüzbinlerce şehit vererek, bu güzelim yurdu bize bırakan şehitlerimizden özür diliyoruz. Çünkü bize bıraktıkları bu yurdun yaşaması, milli birliğimizin simgesi,  felsefesi ve kaynağı olan, 80 yıldır gurur ve onurla haykırdığımız andımız’ı dahi koruyamadık dedi.  Şanlı ecdadın hiç bir zaman geri dönmeyi düşünmeyerek Çanakkale Zaferi'ni kazandığını belirten Özel, şunları kaydetti:  "Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; Çanakkale, 57. Alay'dır. Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı mermidir. Çanakkale. Mustafa Kemal'in Anafartalar'da kalbinin üstünde bulunan cep saatinin kurşunu yavaşlatması sayesinde hayata tutunduğu savaştır. Çanakkale dünyanın en güçlü donanmalarını bozguna uğratan Nusret Mayın Gemisi'dir. Çanakkale, Mehmet Çavuş'tur, Nezahet Onbaşı'dır, Zeynep  Çavuş'tur. Çanakkale, parmağının koptuğunu bile hissetmeyip, 'komutanım tetik basmıyor' diyen yiğittir. Çanakkale, içimizi yakan barut kokusu, göğsümüzü kabartan zafer coşkusudur. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın da kıvılcımını yakan, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır.   Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanın 106. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe  “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır.  Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.  Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren; Çanakkale Zaferinde, Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılması ve devamında yaşaması için terör örgütleri ve bölücü hainlere karşı, canlarını feda eden şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz. Ruhları Şad, Mekânları cennet olsun. 

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel 18 Mart Çanakkale zaferinin 106. yılı ve şehitleri anma günü nedeni ile bir mesaj yayımladı 

Özel, mesajına şöyle başladı. Canı ve malı pahasına Çanakkale ve Kurtuluş savaşında; yüzbinlerce şehit vererek, bu güzelim yurdu bize bırakan şehitlerimizden özür diliyoruz. Çünkü bize bıraktıkları bu yurdun yaşaması, milli birliğimizin simgesi,  felsefesi ve kaynağı olan, 80 yıldır gurur ve onurla haykırdığımız andımız’ı dahi koruyamadık dedi. 

Şanlı ecdadın hiç bir zaman geri dönmeyi düşünmeyerek Çanakkale Zaferi'ni kazandığını belirten Özel, şunları kaydetti: 

"Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; Çanakkale, 57. Alay'dır. Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı mermidir. Çanakkale. Mustafa Kemal'in Anafartalar'da kalbinin üstünde bulunan cep saatinin kurşunu yavaşlatması sayesinde hayata tutunduğu savaştır. Çanakkale dünyanın en güçlü donanmalarını bozguna uğratan Nusret Mayın Gemisi'dir. Çanakkale, Mehmet Çavuş'tur, Nezahet Onbaşı'dır, Zeynep  Çavuş'tur. Çanakkale, parmağının koptuğunu bile hissetmeyip, 'komutanım tetik basmıyor' diyen yiğittir. Çanakkale, içimizi yakan barut kokusu, göğsümüzü kabartan zafer coşkusudur. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın da kıvılcımını yakan, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır. 

 Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanın 106. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe  “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. 

Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. 

Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren; Çanakkale Zaferinde, Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılması ve devamında yaşaması için terör örgütleri ve bölücü hainlere karşı, canlarını feda eden şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz. Ruhları Şad, Mekânları cennet olsun. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.