whatsapp

CHP’den Kuğulu park açıklaması

SİYASET 18.05.2019 - 02:24, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP’den Kuğulu park açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Orhan Özel, Kuğulu park gibi kamuya açık alanların ücretli olmasının kabullenemeyeceğini söyledi. Özel sözlerine, ‘’Kuğulu Park, Bölgemizdeki dar ve orta gelirli insanların piknik yapabileceği tek yerdir. Ücretli olması son derece yanlıştır. Ayrıca İlçemizin tanıtımına önemli katkılar sunmaktadır. Parklar, Yeşil alanlar, yollar ve kamuya açık yerler halkın ortak malıdır, para ile satılamaz. Doğru yapılan işleri alkışlarız ancak bu iş son derece yanlıştır. Belediye Başkanından ricamız bu kararı yeniden gözden geçirmesidir. Ayrıca bu tür halkın büyük kısmını ilgilendiren olayların  ve kararların halka sorulmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Seydişehir Belediye Meclisinin 10 Mayıs tarihli toplantısında, Belediye Başkanı tarafından Kuğulu Parkın Ramazan ayıdan sonra ücretli hale getirileceği beyan edilmiş ve bunun kararının da 07.07.2015 tarih ve 124 sayılı Meclis kararı ile geçmişte alındığını ifade etmiştir. Yani Kuğulu parkın ücretli olması ile ilgili yeni bir karar söz konusu olmayıp, eski kararı uygulama biçimi tartışılmış, buradan alınacak ücretin sportif hizmetler için kullanılması kararına varılmıştır. Bu kararın sorumluluğu ve vebali tamamen Belediye Başkanına aittir. Buna rağmen, CHP düşmanlığı kronikleşmiş ve  saldırı üzerinden pirim yapan bazıları, bu önergeyi CHP li üyelerin yaptığı gibi akla, mantığa sığmayan, mesnetsiz yazı ve dedikodu üretmektedirler. Bizim meclis üyelerimiz halkın partisinin meclis üyeleridir, halkın yararına olmayan hiçbir teklif de bulunmaz ve karara da imza atmaz. Kamuoyunu yanıltıp, yanlış bilgi sunanların bu yazılarını tekzip etmelerini bekliyoruz. Bu konuyu istismar etmek istemeyiz, ancak açıklamak durumunda kaldık, Şöyle ki; Aynı meclis toplantısında bizim üyelerimizin bir öneride bulundukları doğrudur, oda son üç şehidimizin isimlerinin parklara verilmesi olmuştur. Bu önergede Meclis tarafından oy birliği ile karara bağlanmış ve bu üç şehidimizin ismi parklara verilmiştir. Bu durumun da İç İşleri Bakanına selam olarak sunulmasını isteriz.  CHP li meclis üyeleri, yönetime olumlu katkı sağlayıp, çalışma ve kararlarında hep Şehrimizin yararına olumlu işlere imza atıp, halkın ve hakkın yanında olacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Orhan Özel, Kuğulu park gibi kamuya açık alanların ücretli olmasının kabullenemeyeceğini söyledi.

Özel sözlerine, ‘’Kuğulu Park, Bölgemizdeki dar ve orta gelirli insanların piknik yapabileceği tek yerdir. Ücretli olması son derece yanlıştır. Ayrıca İlçemizin tanıtımına önemli katkılar sunmaktadır. Parklar, Yeşil alanlar, yollar ve kamuya açık yerler halkın ortak malıdır, para ile satılamaz. Doğru yapılan işleri alkışlarız ancak bu iş son derece yanlıştır. Belediye Başkanından ricamız bu kararı yeniden gözden geçirmesidir. Ayrıca bu tür halkın büyük kısmını ilgilendiren olayların  ve kararların halka sorulmasının doğru olacağını düşünüyoruz.

Seydişehir Belediye Meclisinin 10 Mayıs tarihli toplantısında, Belediye Başkanı tarafından Kuğulu Parkın Ramazan ayıdan sonra ücretli hale getirileceği beyan edilmiş ve bunun kararının da 07.07.2015 tarih ve 124 sayılı Meclis kararı ile geçmişte alındığını ifade etmiştir. Yani Kuğulu parkın ücretli olması ile ilgili yeni bir karar söz konusu olmayıp, eski kararı uygulama biçimi tartışılmış, buradan alınacak ücretin sportif hizmetler için kullanılması kararına varılmıştır. Bu kararın sorumluluğu ve vebali tamamen Belediye Başkanına aittir.

Buna rağmen, CHP düşmanlığı kronikleşmiş ve  saldırı üzerinden pirim yapan bazıları, bu önergeyi CHP li üyelerin yaptığı gibi akla, mantığa sığmayan, mesnetsiz yazı ve dedikodu üretmektedirler. Bizim meclis üyelerimiz halkın partisinin meclis üyeleridir, halkın yararına olmayan hiçbir teklif de bulunmaz ve karara da imza atmaz. Kamuoyunu yanıltıp, yanlış bilgi sunanların bu yazılarını tekzip etmelerini bekliyoruz.

Bu konuyu istismar etmek istemeyiz, ancak açıklamak durumunda kaldık, Şöyle ki; Aynı meclis toplantısında bizim üyelerimizin bir öneride bulundukları doğrudur, oda son üç şehidimizin isimlerinin parklara verilmesi olmuştur. Bu önergede Meclis tarafından oy birliği ile karara bağlanmış ve bu üç şehidimizin ismi parklara verilmiştir. Bu durumun da İç İşleri Bakanına selam olarak sunulmasını isteriz.

 CHP li meclis üyeleri, yönetime olumlu katkı sağlayıp, çalışma ve kararlarında hep Şehrimizin yararına olumlu işlere imza atıp, halkın ve hakkın yanında olacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.