whatsapp

Çarşı pazarın fiyatı acı

SİVİL TOPLUM 14.04.2019 - 00:44, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çarşı pazarın fiyatı acı

Ekonomik krizin etkilerini hem satıcı hem tüketici hmeye devam ediyor. Pazarda halk pahalılıktan ve evine hiçbir şey götürememekten şikâyetçi. Birçok vatandaş, “Eskiden üç dört kilo alıyorduk ama artık bir kilo bile zor alıyoruz” diyor Krizle beraber artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de esnafı olumsuz etkiliyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle pazarlarda vazgeçilmez olan alışveriş çantaları, pazar arabaları dahi yok denecek kadar az. Fiyatlar ise cep yakıyor. Sivribiberin kilosu 10- 16 lira civarındayken, soğanın kilosu 5 ile 8 lira arasında dalgalanıyor. Bazı esnaflar müşteri kaybetme korkusundan fiyat tabelalarını dahi koymadığını ifade ediyor. Bazıları ise pahalılıktan ötürü pazara dahi gelinmediğini söylüyor. Bu zamana kadar hiçbir sene bu kadar zorlu geçmemişti. Sebze ve meyve çok pahalı. İnsanlar evine bir şeyler götürmeye çalışıyor ama artık pazar da lüks olduğu için kimse gelmiyor. Seçimlerden dolayı dendi ama seçimler geçmesine rağmen yine aynı. Sözde tarım ülkesiyiz Pazara baktığınızda kabağın, patlıcanın ve patates yerli ürünümüz olması lazımken bu ürünleri başka yerlerden alıyoruz. Hâlâ çıkıp tarım ülkesiyiz denilebiliyor. Bu yanlış bir algı. Eğer dünyada tarım ülkesiysek nasıl dışarıdan alıyoruz bu ürünleri? Eskiden bu kadar pahalı değildi. Hiçbir şeye yanaşılmıyor. Çarşı pazarın durumundan tuzu kurular anlar mı acaba!

Ekonomik krizin etkilerini hem satıcı hem tüketici hmeye devam ediyor. Pazarda halk pahalılıktan ve evine hiçbir şey götürememekten şikâyetçi. Birçok vatandaş, “Eskiden üç dört kilo alıyorduk ama artık bir kilo bile zor alıyoruz” diyor

Krizle beraber artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de esnafı olumsuz etkiliyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle pazarlarda vazgeçilmez olan alışveriş çantaları, pazar arabaları dahi yok denecek kadar az. Fiyatlar ise cep yakıyor. Sivribiberin kilosu 10- 16 lira civarındayken, soğanın kilosu 5 ile 8 lira arasında dalgalanıyor. Bazı esnaflar müşteri kaybetme korkusundan fiyat tabelalarını dahi koymadığını ifade ediyor. Bazıları ise pahalılıktan ötürü pazara dahi gelinmediğini söylüyor.

Bu zamana kadar hiçbir sene bu kadar zorlu geçmemişti. Sebze ve meyve çok pahalı. İnsanlar evine bir şeyler götürmeye çalışıyor ama artık pazar da lüks olduğu için kimse gelmiyor. Seçimlerden dolayı dendi ama seçimler geçmesine rağmen yine aynı.

Sözde tarım ülkesiyiz

Pazara baktığınızda kabağın, patlıcanın ve patates yerli ürünümüz olması lazımken bu ürünleri başka yerlerden alıyoruz. Hâlâ çıkıp tarım ülkesiyiz denilebiliyor. Bu yanlış bir algı. Eğer dünyada tarım ülkesiysek nasıl dışarıdan alıyoruz bu ürünleri?

Eskiden bu kadar pahalı değildi. Hiçbir şeye yanaşılmıyor.

Çarşı pazarın durumundan tuzu kurular anlar mı acaba!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.