whatsapp

Çanakkale geçilemedi kitabından

İZ BIRAKANLAR 11.07.2018 - 16:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çanakkale geçilemedi kitabından

Atatürk’ün aynı zamanda bir çöl kahramanı olduğunu biliyor muydunuz?
Çoğu kişinin bilmediği bu fotoğraf 24 yaşındaki kolağası yani kurmay ön Yüzbaşı Mustafa Kemal’e aittir. 1905 Yılında onu Padişah 2.Abdülhamid’e İsyan ettiği ve kurmay arkadaşlarını uyandırdığı için Suriye Şam 5.orduya sürdüler! Sürgün kâğıdına bir daha kolay kolay İstanbul’a dönemeyeceği bir yere yollansın yazıldı! O yer Suriye Şam’dı Sürgünden önce idamla yargılandı. İşkencecileriyle ünlü meşhur Bekir ağa bölüğünde aylarca hapis yattı. Dövüldü sövüldü. Suçu Padişahın baskı rejimine karşı çıkmak ve kurmay arkadaşlarını vatan ve hürriyet için uyandırıp örgütlemekti. Harp akademisi paşasının padişaha yalvarmalarıyla idam cezası sürgüne çevrildi. 1905 yılının karlı bir Mart günü saray hafiyelerin nezaretinde Beyrut’a kalkacak sürgün vapuruna bindirilirken on adım arkasından ağlaya ağlaya gelen anası ve kız kardeşine vedalaşmak için bir kere bile sarılmasına izin verilmedi. Padişahın dejenere olmuş 5.Ordusu Arap kabilelerini soyup zulmederken Mustafa Kemal’in Suriye Şam sürgün hayatı 2 yıl sonra Araplara “Biz Osmanlı ordusunu tanımayız seni tanırız öl de ölürüz! ” Dedirtecek kadar namuslu şerefli ve çok sevilen bir çöl kahramanı olarak noktalandı. Yazar; Nuri Kurtcebe Kaynak: Çanakkale geçilemedi
Atatürk’ün aynı zamanda bir çöl kahramanı olduğunu biliyor muydunuz?

Çoğu kişinin bilmediği bu fotoğraf 24 yaşındaki kolağası yani kurmay ön Yüzbaşı Mustafa Kemal’e aittir.

1905 Yılında onu Padişah 2.Abdülhamid’e İsyan ettiği ve kurmay arkadaşlarını uyandırdığı için Suriye Şam 5.orduya sürdüler!
Sürgün kâğıdına bir daha kolay kolay İstanbul’a dönemeyeceği bir yere yollansın yazıldı!
O yer Suriye Şam’dı

Sürgünden önce idamla yargılandı. İşkencecileriyle ünlü meşhur Bekir ağa bölüğünde aylarca hapis yattı. Dövüldü sövüldü. Suçu Padişahın baskı rejimine karşı çıkmak ve kurmay arkadaşlarını
vatan ve hürriyet için uyandırıp örgütlemekti. Harp akademisi paşasının padişaha yalvarmalarıyla
idam cezası sürgüne çevrildi. 1905 yılının karlı bir Mart günü saray hafiyelerin nezaretinde
Beyrut’a kalkacak sürgün vapuruna bindirilirken on adım arkasından ağlaya ağlaya gelen
anası ve kız kardeşine vedalaşmak için bir kere bile sarılmasına izin verilmedi. Padişahın dejenere olmuş 5.Ordusu Arap kabilelerini soyup zulmederken Mustafa Kemal’in Suriye Şam sürgün hayatı 2 yıl sonra Araplara “Biz Osmanlı ordusunu tanımayız seni tanırız öl de ölürüz! ”

Dedirtecek kadar namuslu şerefli ve çok sevilen bir çöl kahramanı olarak noktalandı.

Yazar; Nuri Kurtcebe

Kaynak: Çanakkale geçilemedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.