whatsapp

Bu müzede eski Seydişehir’i görebilirsiniz

TURİZM 13.07.2019 - 01:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bu müzede eski Seydişehir’i görebilirsiniz

Canınız müze görüp gezmek mi istiyor! İşte Seydişehir kentinin tarihi müzesi. Seydişehir’in çağlar öncesine ait yaşam biçimleri, giysiler, kullanılan eşyalar, tarım aletleri, her meslek ve sanata ait belge ve fotoğrafların sergilendiği Seydişehir kent tarihi müzesi, ziyaretçilerini bekliyor. Müzeyi ziyaret edenler adeta bir zaman tüneli yolculuğuyla Seydişehir’in eski yıllarına geri gidiyor. Kaybolmaya yüz tutmuş olan Kunduracılık mesleği, leblebicilik, kalaycılık, semercilik gibi birçok meslek aletleri sergide. Sofuhane mahallesi Pazar yeri alt sokakta yer alan Adile Baysal konağının, geçtiğimiz yıllarda Belediye tarafından restore edilip, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan Özel Müze izni ile Kent Tarihi Müzesi olarak haftanın her günü misafirlerinin hizmetine açık. İlçenin tarihinin yaşatıldığı kent tarihi müzesinde, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olan demirci, bakırcı, kalaycı, keçeci, sepetçi, dülger, bıçakçı, semerci, nalbant, saraç, kunduracı gibi meslek guruplarının kullandığı aletler. Şimdilerde yok olmuş ya da olmak üzere olan bir başka meslek sepetçilik. İlçenin övünç kaynaklarından bazı şahsiyetlerin bağışladığı radyolar, silahlar. Seydişehir leblebisinin ustası Görür ailesinin köşesi ve imalat aletleri. Seydişehir jumbalı tarihi 2 katlı kültür evinde sergilenen o döneme ait insanların yaşamı ve konaktaki odaların iç mekânları gelin, düğün, kına, selamlık, giysiler, yatak odası, mutfak ve halı dokumacılığı gibi günlük hayat canlandırılıyor. Seydişehir medeniyetin ne kadar eski yıllara dayandığının bir göstergesi olan sikkeler. Halı ve allı kilimlerinden bazıları. Eski zamanlardaki bir dülger yani marangozun çalışma masası. Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemi kalıntıları hepsi bu müzede yerli ve yabancı turizmcileri beklemektedir.  

Canınız müze görüp gezmek mi istiyor! İşte Seydişehir kentinin tarihi müzesi.

Seydişehir’in çağlar öncesine ait yaşam biçimleri, giysiler, kullanılan eşyalar, tarım aletleri, her meslek ve sanata ait belge ve fotoğrafların sergilendiği Seydişehir kent tarihi müzesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Müzeyi ziyaret edenler adeta bir zaman tüneli yolculuğuyla Seydişehir’in eski yıllarına geri gidiyor.

Kaybolmaya yüz tutmuş olan Kunduracılık mesleği, leblebicilik, kalaycılık, semercilik gibi birçok meslek aletleri sergide.

Sofuhane mahallesi Pazar yeri alt sokakta yer alan Adile Baysal konağının, geçtiğimiz yıllarda Belediye tarafından restore edilip, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan Özel Müze izni ile Kent Tarihi Müzesi olarak haftanın her günü misafirlerinin hizmetine açık.

İlçenin tarihinin yaşatıldığı kent tarihi müzesinde, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olan demirci, bakırcı, kalaycı, keçeci, sepetçi, dülger, bıçakçı, semerci, nalbant, saraç, kunduracı gibi meslek guruplarının kullandığı aletler. Şimdilerde yok olmuş ya da olmak üzere olan bir başka meslek sepetçilik.

İlçenin övünç kaynaklarından bazı şahsiyetlerin bağışladığı radyolar, silahlar.

Seydişehir leblebisinin ustası Görür ailesinin köşesi ve imalat aletleri.

Seydişehir jumbalı tarihi 2 katlı kültür evinde sergilenen o döneme ait insanların yaşamı ve konaktaki odaların iç mekânları gelin, düğün, kına, selamlık, giysiler, yatak odası, mutfak ve halı dokumacılığı gibi günlük hayat canlandırılıyor.

Seydişehir medeniyetin ne kadar eski yıllara dayandığının bir göstergesi olan sikkeler.

Halı ve allı kilimlerinden bazıları.

Eski zamanlardaki bir dülger yani marangozun çalışma masası.

Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemi kalıntıları hepsi bu müzede yerli ve yabancı turizmcileri beklemektedir.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.