whatsapp

Bostandere’de Taşkın Koruma Çalışmaları

BELEDİYE 22.08.2017 - 11:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bostandere’de Taşkın Koruma Çalışmaları

Seydişehir’in Bostandere Mahallesinde DSİ Konya 4. Şube Müdürlüğü tarafından taşkın koruma projesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Bostandere Mahalle Muhtarı Cafer Borçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşkın koruma çalışmaları tamamlandığı zaman yerleşim ve ekili alanlar selden korunmuş olacağını söyledi. Suludere ve Yan Derelerin taşkın zararlarından 1 mahalle ve 600 dekar alanın korunacağını kaydeden Muhtar Borçak, ‘’ "7 bin 366 metre trapez toprak kanal düzenlemesi yapılıp, yaklaşık bin 390 metre çift taraflı taş duvarla örülüyor. 7 adet betonarme menfezden oluşacak çalışmada 97 adet brit yapısı ve korkuluk imalatları yapılıyor. 2 milyon 250 bin maliyete varacak olan proje çalışmaları 2 ay içerisinde tamamlanacak. Mahallemiz hem taşkınlardan korunacak hem de çayın ıslah edilmesi ile güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.
Seydişehir’in Bostandere Mahallesinde DSİ Konya 4. Şube Müdürlüğü tarafından taşkın koruma projesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bostandere Mahalle Muhtarı Cafer Borçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşkın koruma çalışmaları tamamlandığı zaman yerleşim ve ekili alanlar selden korunmuş olacağını söyledi.

Suludere ve Yan Derelerin taşkın zararlarından 1 mahalle ve 600 dekar alanın korunacağını kaydeden Muhtar Borçak, ‘’ "7 bin 366 metre trapez toprak kanal düzenlemesi yapılıp, yaklaşık bin 390 metre çift taraflı taş duvarla örülüyor. 7 adet betonarme menfezden oluşacak çalışmada 97 adet brit yapısı ve korkuluk imalatları yapılıyor. 2 milyon 250 bin maliyete varacak olan proje çalışmaları 2 ay içerisinde tamamlanacak. Mahallemiz hem taşkınlardan korunacak hem de çayın ıslah edilmesi ile güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.