whatsapp

Bölge kalkınma hamlesi paneli düzenlendi

BELEDİYE 04.03.2018 - 13:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bölge kalkınma hamlesi paneli düzenlendi

Seydişehir Belediyesi, Konya Sanayici iş adamları derneği (Konsiad) tarafından düzenlenen “Bölge Kalkınma Hamlesi ‘’başlıklı panel gerçekleştirildi.
Şaban Cengiz Kültür Merkezinde açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İstanbul, İzmir ve Konya’lı iş adamlarının katıldığı toplantıda Seydişehir’in ve bölgenin yatırım fırsatları konuşulduğunu söyledi. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde konuşan  Konsiad Konya şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydınlı, Seydişehir ve bölgede son yıllarda çok ciddi gelişme yaşandığını belirterek, ilk yatırım hamlesini Seydişehir’den başlattıklarını belirti. Kırsaldan şehirlere büyük göçer olduğundan bahseden Aydınlı, “ Tarımdan sanayiye geçiş dönemlerinde göçler başlamıştır.  Buna bağlı olarak işsizlik, yaşam, eğitim, istihdam koşulları kötüleşmiştir. Türkiye’de 1965 yılında Köylerde insan yaşamı yüzde 65 iken şehirlerde yüzde 35 idi. Bugün ise Şehirlerde yüzde 93, köylerde yüzde 7 dir. Bu durumu tersine çevirmeliyiz. Devlet ve yerel yönetimler üzerine düşeni yapıyor. Sıra bizlerde istihdam mahalli yatırımlarla bu toplantıdan çok güzel projeler çıkacak. Bir şehrin kalkınması demek o şehrin kültürünün, turizminin, altyapısının, sanayisinin, eğitiminin, yaşam alanlarının hep beraber kalkınması manasına gelir. Birlik ve beraberlikle kalkınma hamlesi yaparsak bölge ekonomimiz hak ettiği yere gelecek.” diye konuştu. Sanayi sektörünün olduğu yerde işsizlik sorunu azaldığına bölgenin kalkındığına dikkat çeken, Konsiad genel Başkanı Kemal Çelik, ‘’ Biz İstanbul’da Konsiad’ı kurduğumuzda İstanbul’daki Konya’lıları Türkiye’dekilerle birleştirmeyi gerçekleştirdik. Şu anda Dünyadaki Konyalılarla birleştirip yatırım ve ticareti geliştirmek istiyoruz. 5 ilde Konsiad şubesi açıyoruz. Burada da temsilcilik bulunduracağız. Burada bulunmamız bu çalışmaların bir eseridir. Amacımız girişimciyle yatırımcıyı buluşturmaktır.’’ İş adamlarına hitap eden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir’de çok şeyin değiştiğini, ortamın her sektör için uygun hale getirildiğini kaydederek, ‘’İş adamlarımızın Anadolu’ya açılımını burada görüyoruz. Sanayiyi Türkiye’mizin her tarafına yaymalıyız üretmeliyiz. O nedenle yatırımlarınızı bekliyoruz.” dedi. Herkesin aklını, fikrini, sermayesini ortaya komasını isteyen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, ‘’Türkiye kendi milli yerli politikalarını uygulama sayesinde Dünyada güçlü hale gelmiştir. Eğer bu adımlar atılmamış olsaydı milli silahlarımızı üretmemiş olsaydık bugün bunu düşünmek bile istemiyorum. Küresel güçler istememesine rağmen kendi silahımız, ekonomi güçlülüğümüz, insan kaynaklarımızla ayakta duruyoruz. Onun için çok üretmeliyiz. Konya Türkiye’nin önde gelen tarım, hayvancılık ve sanayi şehridir. Bunu eko kalkınma hamleleriyle daha güçlendirmeliyiz. Seydişehir İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan kavşaktadır. Stratejik önemi vardır. İş adamlarımızın yatırım yapmalarını ümit ediyorum’’dedi.
Seydişehir Belediyesi, Konya Sanayici iş adamları derneği (Konsiad) tarafından düzenlenen “Bölge Kalkınma Hamlesi ‘’başlıklı panel gerçekleştirildi.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İstanbul, İzmir ve Konya’lı iş adamlarının katıldığı toplantıda Seydişehir’in ve bölgenin yatırım fırsatları konuşulduğunu söyledi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde konuşan  Konsiad Konya şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydınlı, Seydişehir ve bölgede son yıllarda çok ciddi gelişme yaşandığını belirterek, ilk yatırım hamlesini Seydişehir’den başlattıklarını belirti.

Kırsaldan şehirlere büyük göçer olduğundan bahseden Aydınlı, “ Tarımdan sanayiye geçiş dönemlerinde göçler başlamıştır.  Buna bağlı olarak işsizlik, yaşam, eğitim, istihdam koşulları kötüleşmiştir. Türkiye’de 1965 yılında Köylerde insan yaşamı yüzde 65 iken şehirlerde yüzde 35 idi. Bugün ise Şehirlerde yüzde 93, köylerde yüzde 7 dir. Bu durumu tersine çevirmeliyiz. Devlet ve yerel yönetimler üzerine düşeni yapıyor. Sıra bizlerde istihdam mahalli yatırımlarla bu toplantıdan çok güzel projeler çıkacak. Bir şehrin kalkınması demek o şehrin kültürünün, turizminin, altyapısının, sanayisinin, eğitiminin, yaşam alanlarının hep beraber kalkınması manasına gelir. Birlik ve beraberlikle kalkınma hamlesi yaparsak bölge ekonomimiz hak ettiği yere gelecek.” diye konuştu.

Sanayi sektörünün olduğu yerde işsizlik sorunu azaldığına bölgenin kalkındığına dikkat çeken, Konsiad genel Başkanı Kemal Çelik, ‘’ Biz İstanbul’da Konsiad’ı kurduğumuzda İstanbul’daki Konya’lıları Türkiye’dekilerle birleştirmeyi gerçekleştirdik. Şu anda Dünyadaki Konyalılarla birleştirip yatırım ve ticareti geliştirmek istiyoruz. 5 ilde Konsiad şubesi açıyoruz. Burada da temsilcilik bulunduracağız. Burada bulunmamız bu çalışmaların bir eseridir. Amacımız girişimciyle yatırımcıyı buluşturmaktır.’’

İş adamlarına hitap eden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir’de çok şeyin değiştiğini, ortamın her sektör için uygun hale getirildiğini kaydederek, ‘’İş adamlarımızın Anadolu’ya açılımını burada görüyoruz. Sanayiyi Türkiye’mizin her tarafına yaymalıyız üretmeliyiz. O nedenle yatırımlarınızı bekliyoruz.” dedi.

Herkesin aklını, fikrini, sermayesini ortaya komasını isteyen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, ‘’Türkiye kendi milli yerli politikalarını uygulama sayesinde Dünyada güçlü hale gelmiştir. Eğer bu adımlar atılmamış olsaydı milli silahlarımızı üretmemiş olsaydık bugün bunu düşünmek bile istemiyorum. Küresel güçler istememesine rağmen kendi silahımız, ekonomi güçlülüğümüz, insan kaynaklarımızla ayakta duruyoruz. Onun için çok üretmeliyiz. Konya Türkiye’nin önde gelen tarım, hayvancılık ve sanayi şehridir. Bunu eko kalkınma hamleleriyle daha güçlendirmeliyiz. Seydişehir İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan kavşaktadır. Stratejik önemi vardır. İş adamlarımızın yatırım yapmalarını ümit ediyorum’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.