whatsapp

Bizlerde bu çınar gibi yaşlandık

YAŞAM 09.02.2019 - 23:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bizlerde bu çınar gibi yaşlandık

Seydişehir sofuhane mahallesinde 1960 yılında eski belediye başkanlarından Nevzat Akbaş tarafından dikilen çınar ağacı altında insanlar kış mevsiminde de oturup sohbet etmekten haz duyuyor. Mekânın insanların uğrak yeri olduğunu dile getiren çınar altı çay evi işletmecisi Hasan Kocabaş, vatandaşların çınarın altında vakit geçirmenin keyfine varırken, işletmeci olarak bizlerde memnun oluyoruz dedi.  Çam ağacı ekilirken O günleri yaşayan vatandaşlar buranın tarihini şöyle anlattılar ‘’Eskiden burası Cumhuriyetin ilk yılı öğretmenlerinden Raşit Göktepe’nin evi ve bahçesiydi bu çamın olduğu yerde büyük bir kavak ağacı vardı üzerinde atmaca ve leylek yuvaları çoktu. O tarihlerde çocukları okuyup İstanbul’a yerleşmelerdi. Sonra belediye bu bölgede 1960 yılında imar tadilatı yaptı burayı varislerden satın alarak yeşil alan çevirdi kavak ağacının yerine de bu çam ağacını dikti o günleri gördük. Şimdi bizler de bu çam ağacı gibi yaşlandık. Eski insanlardan pek kalan olmadı bunun altında bir araya gelerek oturup sohbet etmekten haz duyuyoruz. İnsan köklerinde koparsa maziye sağlam olarak bakamaz her şey maziyle ilgili köklü bakarak ileriyi göreceksin burada bizler bir araya gelip çayımızı yudumlarken mazilerimizi ve geleceği konuşuyoruz’’

Seydişehir sofuhane mahallesinde 1960 yılında eski belediye başkanlarından Nevzat Akbaş tarafından dikilen çınar ağacı altında insanlar kış mevsiminde de oturup sohbet etmekten haz duyuyor.

Mekânın insanların uğrak yeri olduğunu dile getiren çınar altı çay evi işletmecisi Hasan Kocabaş, vatandaşların çınarın altında vakit geçirmenin keyfine varırken, işletmeci olarak bizlerde memnun oluyoruz dedi. 

Çam ağacı ekilirken O günleri yaşayan vatandaşlar buranın tarihini şöyle anlattılar ‘’Eskiden burası Cumhuriyetin ilk yılı öğretmenlerinden Raşit Göktepe’nin evi ve bahçesiydi bu çamın olduğu yerde büyük bir kavak ağacı vardı üzerinde atmaca ve leylek yuvaları çoktu. O tarihlerde çocukları okuyup İstanbul’a yerleşmelerdi. Sonra belediye bu bölgede 1960 yılında imar tadilatı yaptı burayı varislerden satın alarak yeşil alan çevirdi kavak ağacının yerine de bu çam ağacını dikti o günleri gördük. Şimdi bizler de bu çam ağacı gibi yaşlandık. Eski insanlardan pek kalan olmadı bunun altında bir araya gelerek oturup sohbet etmekten haz duyuyoruz. İnsan köklerinde koparsa maziye sağlam olarak bakamaz her şey maziyle ilgili köklü bakarak ileriyi göreceksin burada bizler bir araya gelip çayımızı yudumlarken mazilerimizi ve geleceği konuşuyoruz’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.