whatsapp

Bir başkaydı Seydişehir’in, yazı, kışı, baharı

NOSTALJİ 28.03.2020 - 01:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bir başkaydı Seydişehir’in, yazı, kışı, baharı

Büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz
Bir zamanlar bizim insanlarımız böyleydi Zamana dur demek mümkün değil. Zamanı bir kare halinde fotoğraflarda tutabiliyoruz. Çoğunlukla da hüzün. İnsanlarımızın avrupaya gidiş yıllarından! Pınarbaşı muhabbetlerinden Faik Öz. ABD ciblerin meşhur olduğu yıllardan  1970'li yıllarda Seydişehir çarşısı. Merhum başbakanlardan Sadi Irmak, Seydişehir ziyaretinden. O yıllarda herkes fakirdi ama çok çok mutluydular. Çok çok doğal birlikteliğin ve kültürün sesleriydi. Seydişehir güreşlerinden. Pınarbaşı’ndan bir görüntü. Abdullah Şabanoğlu, Oda iyi insanlarla birlikte göçtü gitti. Fotoğraf 1960'lı yıllardan. Seydişehir'in emekci hamallarından dı. Hekesin yardımına koşardı. Pınarbaşından; Selam memleketimin insanı o resimdeki büyüklerimizin çoğu kara toprak oldu. Geçmişten karelere bakmak insanı geçmişe götürüyor. Zamanı geriye getiremiyorsunuz… Neyse kendinize iyi bakın. Enver Haykır arşivi; 
Büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bir zamanlar bizim insanlarımız böyleydi

Zamana dur demek mümkün değil.
Zamanı bir kare halinde fotoğraflarda tutabiliyoruz.
Çoğunlukla da hüzün.

İnsanlarımızın avrupaya gidiş yıllarından!

Pınarbaşı muhabbetlerinden Faik Öz.

ABD ciblerin meşhur olduğu yıllardan 

1970'li yıllarda Seydişehir çarşısı.

Merhum başbakanlardan Sadi Irmak, Seydişehir ziyaretinden. O yıllarda herkes fakirdi ama çok çok mutluydular. Çok çok doğal birlikteliğin ve kültürün sesleriydi.

Seydişehir güreşlerinden. Pınarbaşı’ndan bir görüntü.

Abdullah Şabanoğlu, Oda iyi insanlarla birlikte göçtü gitti. Fotoğraf 1960'lı yıllardan.

Seydişehir'in emekci hamallarından dı. Hekesin yardımına koşardı.

Pınarbaşından; Selam memleketimin insanı o resimdeki büyüklerimizin çoğu kara toprak oldu. Geçmişten karelere bakmak insanı geçmişe götürüyor. Zamanı geriye getiremiyorsunuz… Neyse kendinize iyi bakın.

Enver Haykır arşivi; 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.