whatsapp

Binalara ‘EKB’ zorunluluğu!

EKONOMİ 01.06.2019 - 01:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Binalara ‘EKB’ zorunluluğu!

Makina Mühendisi Serdar Karayılan, Enerji Kimlik Belgesi'nin (EKB) 1 Ocak 2020 itibarıyla ülkemizdeki bütün binalar için zorunlu hale geleceğini, önümüzdeki yılın başından itibaren EKB’si olmayan binaların ticaret konusu yapılamayacağını, alım-satım ve kiralama işlemlerinin duracağını söyledi. Devletin EKB’yi ciddi şekilde takip ettiğine dikkati çeken Serdar Karayılan, son dönemde bazı yetkisiz kurum ve kişiler tarafından sahte EKB’lerin hazırlandığını öğrendiklerini dile getirerek sahtecilik yapanlara karşı devlet kurumlarının çok hassas çalıştığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının EKB düzenleyen kurumları ciddi bir şekilde denetlediğini kaydederek vatandaşları da bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Enerji Kimlik Belgesi seviyesi yüksek olan binaların değeri yükselecek Enerji konusunun özellikle ülke ekonomisinin cari açığı üzerinde çok etkili olduğuna işaret eden Serdar Karayılan, vatandaşların kendi bütçeleri için de enerji israfına karşı duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizerek Enerji Kimlik Belgesi seviyesi yüksek dereceli olan binaların değerinin de yükseleceğini kaydetti.

Makina Mühendisi Serdar Karayılan, Enerji Kimlik Belgesi'nin (EKB) 1 Ocak 2020 itibarıyla ülkemizdeki bütün binalar için zorunlu hale geleceğini, önümüzdeki yılın başından itibaren EKB’si olmayan binaların ticaret konusu yapılamayacağını, alım-satım ve kiralama işlemlerinin duracağını söyledi.

Devletin EKB’yi ciddi şekilde takip ettiğine dikkati çeken Serdar Karayılan, son dönemde bazı yetkisiz kurum ve kişiler tarafından sahte EKB’lerin hazırlandığını öğrendiklerini dile getirerek sahtecilik yapanlara karşı devlet kurumlarının çok hassas çalıştığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının EKB düzenleyen kurumları ciddi bir şekilde denetlediğini kaydederek vatandaşları da bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Enerji Kimlik Belgesi seviyesi yüksek olan binaların değeri yükselecek

Enerji konusunun özellikle ülke ekonomisinin cari açığı üzerinde çok etkili olduğuna işaret eden Serdar Karayılan, vatandaşların kendi bütçeleri için de enerji israfına karşı duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizerek Enerji Kimlik Belgesi seviyesi yüksek dereceli olan binaların değerinin de yükseleceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.