whatsapp

Biçerdöver operatörleri denetleniyor

EKONOMİ 26.07.2016 - 09:56, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Biçerdöver operatörleri denetleniyor

Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, 250 bin dekarda ekili hububatın hasadını yapan 51 adet biçerdöver operatörlerini denetliyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, Suğla Ovasında hasat dönemi olması nedeniyle biçerdöverlerin dane kaybına karşı denetlendiğini söyledi. Biçerdöverleri arazide çalışırken yerinde kontrol ettiklerini ifade eden Ünüvar, “ İlçe tarım, ziraat odası, çiftçi mallarını koruma ve muhtarlarla birlikte yürüttüğümüz kontrollerimiz esnasında dane kaybını, operatör belgesini, yangın tüpü ve biçim yüksekliğine bakıyoruz. Bu arada biçerdöver operatörlerine eğitimler de veriyoruz. Ovadaki ekili alanın yarısı biçildi. Tarla sahipleri herhangi bir olumsuzluk görürlerse mutlaka müdürlüğümüze başvursunlar”  dedi.
Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, 250 bin dekarda ekili hububatın hasadını yapan 51 adet biçerdöver operatörlerini denetliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, Suğla Ovasında hasat dönemi olması nedeniyle biçerdöverlerin dane kaybına karşı denetlendiğini söyledi.

Biçerdöverleri arazide çalışırken yerinde kontrol ettiklerini ifade eden Ünüvar, “ İlçe tarım, ziraat odası, çiftçi mallarını koruma ve muhtarlarla birlikte yürüttüğümüz kontrollerimiz esnasında dane kaybını, operatör belgesini, yangın tüpü ve biçim yüksekliğine bakıyoruz. Bu arada biçerdöver operatörlerine eğitimler de veriyoruz. Ovadaki ekili alanın yarısı biçildi. Tarla sahipleri herhangi bir olumsuzluk görürlerse mutlaka müdürlüğümüze başvursunlar”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.