whatsapp

Belediye meclisinin önemi

ANALİZ 26.11.2018 - 01:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Belediye meclisinin önemi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkanı aday olduğunu açıkladığı şu günlerde bu başkan adaylarının belediye meclis üyelerinin kimler olacağını sorgulamak gerekir. Çünkü başkan olacak insanın alacağı kararları onaylayacak, uygulayacak kadro meclisten geçmektedir. Parti teşkilatlarının aday gösterdiği ismin yanına kimleri meclis üyesi olarak göstereceğini ilan etmelidir. Sadece başkanın oy almayacağını değil ilçe belediye ve il meclisinin şehire hitap edecek isimlerden oluşmalıdır.  Yani belediye başkanı adayının yanına haritacı çevre mühendisi inşaat mühendisi, varsa vali ve kaymakam emeklileri hatta doktorlardan oluşacak Şehir planlayıcılarını düşünmelidirler. Parti teşkilatlarının kaliteli bir belediye meclisinin kadınlara gençlere tüm halka hitap edeceklerini bilmelidirler. Meclis üyeleri sırf şehir planlaması değil mevcut siyasi iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle de koordineli çalışmalıdır. Genel siyaset belediye için çok önemlidir genel gidişatı iyi okumalıdır. Çünkü hizmetler buna göre şekillenecektir.   Çünkü belediye meclisi denilen kurum şehrin kalbidir

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkanı aday olduğunu açıkladığı şu günlerde bu başkan adaylarının belediye meclis üyelerinin kimler olacağını sorgulamak gerekir.
Çünkü başkan olacak insanın alacağı kararları onaylayacak, uygulayacak kadro meclisten geçmektedir.
Parti teşkilatlarının aday gösterdiği ismin yanına kimleri meclis üyesi olarak göstereceğini ilan etmelidir.
Sadece başkanın oy almayacağını değil ilçe belediye ve il meclisinin şehire hitap edecek isimlerden oluşmalıdır. 

Yani belediye başkanı adayının yanına haritacı çevre mühendisi inşaat mühendisi, varsa vali ve kaymakam emeklileri hatta doktorlardan oluşacak Şehir planlayıcılarını düşünmelidirler.

Parti teşkilatlarının kaliteli bir belediye meclisinin kadınlara gençlere tüm halka hitap edeceklerini bilmelidirler.

Meclis üyeleri sırf şehir planlaması değil mevcut siyasi iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle de koordineli çalışmalıdır. Genel siyaset belediye için çok önemlidir genel gidişatı iyi okumalıdır. Çünkü hizmetler buna göre şekillenecektir.  
Çünkü belediye meclisi denilen kurum şehrin kalbidir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.