whatsapp

Belediye işçilerine işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi

BELEDİYE 28.01.2021 - 12:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Belediye işçilerine işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi

Seydişehir Belediyesinde, bünyesinde çalışan personele yönelik ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu eğitim veriliyor. Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Konya B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sümeyra Zaladinli katıldı. Seminerde iş kazalarının ‘Kazadır’ deyip geçiştirilmemesi gerektiğine dikkat çekilerek gerekli tedbirler ve uygun ortam oluşturulduğu sürece iş kazalarının yüzde 98 önlenebileceği vurgulandı. Seminerde işçi sağlığı ve iş güvenliği prensipleri, genel iş güvenliği, iş kazasını önleme yöntemleri, koruyucu malzeme kullanımı ve çalışanların yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler aktarıldı. İş Güvenliği Uzmanı Zaladinli; “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişinin başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almalıyız ve kendimizi korumaya çalışmalıyız.” dedi. İşçi sağlığı güvenliğinin temel prensibinin çalışanları korumak olduğunu belirten Zaladinli bu konuda işverenlerin ve çalışanların, iş güvenliğinde tehlike ve risklere karşı önlemler alması gerektiğini kaydetti. İş Güvenliği uzmanı Zaladinli tarafından güvenlik ve sağlık işaretleri, yangın, iş yerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilk yardım, mesleki yeterlilik gibi konularda sunumlar yapıldı.

Seydişehir Belediyesinde, bünyesinde çalışan personele yönelik ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu eğitim veriliyor.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Konya B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sümeyra Zaladinli katıldı.

Seminerde iş kazalarının ‘Kazadır’ deyip geçiştirilmemesi gerektiğine dikkat çekilerek gerekli tedbirler ve uygun ortam oluşturulduğu sürece iş kazalarının yüzde 98 önlenebileceği vurgulandı.

Seminerde işçi sağlığı ve iş güvenliği prensipleri, genel iş güvenliği, iş kazasını önleme yöntemleri, koruyucu malzeme kullanımı ve çalışanların yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler aktarıldı.

İş Güvenliği Uzmanı Zaladinli; “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişinin başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almalıyız ve kendimizi korumaya çalışmalıyız.” dedi.

İşçi sağlığı güvenliğinin temel prensibinin çalışanları korumak olduğunu belirten Zaladinli bu konuda işverenlerin ve çalışanların, iş güvenliğinde tehlike ve risklere karşı önlemler alması gerektiğini kaydetti.

İş Güvenliği uzmanı Zaladinli tarafından güvenlik ve sağlık işaretleri, yangın, iş yerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilk yardım, mesleki yeterlilik gibi konularda sunumlar yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.