whatsapp

Belediye başkanı Tutal, şair Paslıyı ziyaret etti

BELEDİYE 01.07.2020 - 12:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Belediye başkanı Tutal, şair Paslıyı ziyaret etti

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Besteci, Şair Yazar Bahaddin Paslı’yı evinde ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Tutal ilerleyen yaşına rağmen Bahaddin Paslı’nın on parmağında on marifet olduğunu kaydetti. Yarım asırdan fazla zamanda oluşan arşivine gözü gibi bakan Paslı, her gün bir saat yürüyor, saz çalıyor, kitap okuyor, şiir ve roman yazdığını belirtiyor. Bahaddin Paslı ortaokul yıllarında şiir yazmaya başladığını belirterek; ‘’1973 yılında 'Şiirlerim' isimli kitabımı çıkardım. Gazeteciliğe ilk başladığım zaman yaptığım gazete arşivleme işine halen devam ediyorum. Genelde eve gelen her türlü mecmuayı veya düğün davetiyesini arşivliyorum. Bu arşivim şehrin geçmişine bir yolculuk yapmamızı sağlıyor. Evimi ziyarete gelenler gazetelerimi inceleme fırsatı buluyor ve o günün haberlerini, yazılarını görünce şaşırıyorlar. Son çıkaracağım kitabımda ise düğün davetiyelerine yer verdim" dedi. Eserlerinin geçmişten, geleceğe bir köprü olduğunu kaydeden Tutal,   ” Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. Kendinize has tarzınızla Seydişehir için arşiv niteliğinde çalışmalara imza atıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Bizim sizin için yapabileceğimiz bir şey olursa her zaman yanınızdayız. Bu arada yazdığınız ve bestelediğiniz türküleri, sizin ağzınızdan dinlemekte bir başka bahtiyarlık verdi. Güzel besteleriniz kulaklarımızın pasını sildi” dedi. Başkan Tutal ve Paslı günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Besteci, Şair Yazar Bahaddin Paslı’yı evinde ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ilerleyen yaşına rağmen Bahaddin Paslı’nın on parmağında on marifet olduğunu kaydetti.

Yarım asırdan fazla zamanda oluşan arşivine gözü gibi bakan Paslı, her gün bir saat yürüyor, saz çalıyor, kitap okuyor, şiir ve roman yazdığını belirtiyor.

Bahaddin Paslı ortaokul yıllarında şiir yazmaya başladığını belirterek; ‘’1973 yılında 'Şiirlerim' isimli kitabımı çıkardım. Gazeteciliğe ilk başladığım zaman yaptığım gazete arşivleme işine halen devam ediyorum. Genelde eve gelen her türlü mecmuayı veya düğün davetiyesini arşivliyorum. Bu arşivim şehrin geçmişine bir yolculuk yapmamızı sağlıyor. Evimi ziyarete gelenler gazetelerimi inceleme fırsatı buluyor ve o günün haberlerini, yazılarını görünce şaşırıyorlar. Son çıkaracağım kitabımda ise düğün davetiyelerine yer verdim" dedi.

Eserlerinin geçmişten, geleceğe bir köprü olduğunu kaydeden Tutal,  

” Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. Kendinize has tarzınızla Seydişehir için arşiv niteliğinde çalışmalara imza atıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Bizim sizin için yapabileceğimiz bir şey olursa her zaman yanınızdayız. Bu arada yazdığınız ve bestelediğiniz türküleri, sizin ağzınızdan dinlemekte bir başka bahtiyarlık verdi. Güzel besteleriniz kulaklarımızın pasını sildi” dedi.

Başkan Tutal ve Paslı günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.