whatsapp

Balın faydaları

SAĞLIK 18.01.2019 - 00:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Balın faydaları

Bal, içerisinde faydalı bir sürü besin değeri bulunduran bir hazine sandığı gibidir. Medikal amaçlar başta olmak üzere birçok kullanımı bulunmaktadır. İşte balın tüm vücuda iyi gelen faydaları... Kanser ve Kalp Bal, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde bazı kanser ve kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. Ülser ve Mide-Bağırsak Bozuklukları Son araştırmalara göre bal tedavisinin ülser ve bakteriyel mide bozukluklarına iyi geldiği tedavisine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Antibakteriyel Yeni Zelanda Waikato Üniversitesi Bal Araştırma Biriminden yapılan açıklamaya göre bal, antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sonuca, arıların hidrojen peroksit oluşmasına neden olan bir enzim salgıladıklarını keşfetmesi ile ulaşmışlardır. Güzel Bir Cilt Antibakteriyel özellikleri sayesinde cilt için faydalıdır ve diğer bileşenlerle birlikte kullanıldığında, aynı zamanda nemlendirici ve besleyicidir. Atletik Performansı Artırır Yapılan araştırmalar balın sporcular üzerinde glikojen seviyesinin korunmasına yardımcı olduğu ve performans yükseltmede önemli etkiye sahip olduğu kanıtlamıştır. Öksürük ve Boğaz Tahrişi 110 çocuk üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, karabuğday balının tek doz olarak kullanılması ile öksürüğe iyi geldiği, öksürüğü giderdiği kanıtlanmıştır. Vücut için Denge Unsurudur Bali Hindistan da en az 4000 yıldır ilaç olarak kullanılmaktadır. İktidarsızlık, idrar yolu bozuklukları, astım, ishal, bulantı, görme bozuklukları tedavisinde faydalı olduğu bilinmektedir. Kan Şekeri Bal basit şeker içeriyor olsa da, beyaz şeker ve yapay tatlandırıcılar ile aynı değildir. İçeriğindeki fruktoz ve glikoz kombinasyonu, vücudun kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Yara ve Yanık Tedavisi İçeriğindeki basit şeker sayesinde kurutma özelliğine sahip olan bal, hariçten yara ve yanık tedavisinde yardımcıdır. Probiyotik Bal, insana dost olan bir çok bakteriyi içermektedir. İçeriğinde bulunan 6 tür “laktobasili” ve 4 tür “bifidobakteri” sayesinde gizemli tedavi edici olarak adlandırılmaktadır. Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır? Bal satın alırken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında fiyatı gelmektedir. Gerçek balın fiyatı 25 TL'den aşağı olmaz. Fiyatının yanı sıra balı test etme imkânınız var ise şu yolu deneyin: Tahta kaşık ile balı alın ve çakmakla yakmaya çalışın. Bal, glikoz şurubu içeriyorsa o an alev alır. Gerçek bal ise kesinlikle yanmaz!

Bal, içerisinde faydalı bir sürü besin değeri bulunduran bir hazine sandığı gibidir. Medikal amaçlar başta olmak üzere birçok kullanımı bulunmaktadır. İşte balın tüm vücuda iyi gelen faydaları...

Kanser ve Kalp Bal, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde bazı kanser ve kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.

Ülser ve Mide-Bağırsak Bozuklukları Son araştırmalara göre bal tedavisinin ülser ve bakteriyel mide bozukluklarına iyi geldiği tedavisine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Antibakteriyel Yeni Zelanda Waikato Üniversitesi Bal Araştırma Biriminden yapılan açıklamaya göre bal, antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sonuca, arıların hidrojen peroksit oluşmasına neden olan bir enzim salgıladıklarını keşfetmesi ile ulaşmışlardır.

Güzel Bir Cilt Antibakteriyel özellikleri sayesinde cilt için faydalıdır ve diğer bileşenlerle birlikte kullanıldığında, aynı zamanda nemlendirici ve besleyicidir.

Atletik Performansı Artırır Yapılan araştırmalar balın sporcular üzerinde glikojen seviyesinin korunmasına yardımcı olduğu ve performans yükseltmede önemli etkiye sahip olduğu kanıtlamıştır.

Öksürük ve Boğaz Tahrişi 110 çocuk üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, karabuğday balının tek doz olarak kullanılması ile öksürüğe iyi geldiği, öksürüğü giderdiği kanıtlanmıştır.

Vücut için Denge Unsurudur Bali Hindistan da en az 4000 yıldır ilaç olarak kullanılmaktadır. İktidarsızlık, idrar yolu bozuklukları, astım, ishal, bulantı, görme bozuklukları tedavisinde faydalı olduğu bilinmektedir.

Kan Şekeri Bal basit şeker içeriyor olsa da, beyaz şeker ve yapay tatlandırıcılar ile aynı değildir. İçeriğindeki fruktoz ve glikoz kombinasyonu, vücudun kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Yara ve Yanık Tedavisi İçeriğindeki basit şeker sayesinde kurutma özelliğine sahip olan bal, hariçten yara ve yanık tedavisinde yardımcıdır.

Probiyotik Bal, insana dost olan bir çok bakteriyi içermektedir. İçeriğinde bulunan 6 tür “laktobasili” ve 4 tür “bifidobakteri” sayesinde gizemli tedavi edici olarak adlandırılmaktadır.

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır? Bal satın alırken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında fiyatı gelmektedir. Gerçek balın fiyatı 25 TL'den aşağı olmaz. Fiyatının yanı sıra balı test etme imkânınız var ise şu yolu deneyin: Tahta kaşık ile balı alın ve çakmakla yakmaya çalışın. Bal, glikoz şurubu içeriyorsa o an alev alır. Gerçek bal ise kesinlikle yanmaz!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.