whatsapp

Bal sağım sezonu başladı

EKONOMİ 20.08.2020 - 09:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bal sağım sezonu başladı

Seydişehir’de 2020 yılının ilk bal sağım hasadı başladı. Kovanlardan bal, polen, arı sütü alımlarının devam ettiğini ifade eden Küpe balı üreticiler birliği başkanı Ahmet Çamlı, iyi bir rekolte beklediklerini söyledi. Birlik başkanı olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydeden Çamlı, ‘’Kovanlardan bal çıkartılarak, çıkartılan ballar bal sağma makinesinden geçirilip şişelere depoluyoruz. Birliğimize kayıtlı 85 üreticimizin 8 bin 500 kovanı var. 1 kovan 30 kg bal yapar 240 ton ton bal rekoltesi bekliyoruz. İlçemizde endemik bitki oranı çok fazla olduğu için bütün çiçeklerden toplanan balların kalitesi yüksek.  İnşallah hedefimize ulaşırız. Hasad sezonu arıcılarımızın kış sezonunu geçirecek yer arayışı başlayacak. Bunun çalışmasını yapacağız. Diğer yandan üreticilerimize konferanslar ve eğitimleri düzenlenmesi konusunda programlarımız olacak’’ dedi.

Seydişehir’de 2020 yılının ilk bal sağım hasadı başladı.

Kovanlardan bal, polen, arı sütü alımlarının devam ettiğini ifade eden Küpe balı üreticiler birliği başkanı Ahmet Çamlı, iyi bir rekolte beklediklerini söyledi.

Birlik başkanı olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydeden Çamlı,

‘’Kovanlardan bal çıkartılarak, çıkartılan ballar bal sağma makinesinden geçirilip şişelere depoluyoruz. Birliğimize kayıtlı 85 üreticimizin 8 bin 500 kovanı var. 1 kovan 30 kg bal yapar 240 ton ton bal rekoltesi bekliyoruz. İlçemizde endemik bitki oranı çok fazla olduğu için bütün çiçeklerden toplanan balların kalitesi yüksek.  İnşallah hedefimize ulaşırız. Hasad sezonu arıcılarımızın kış sezonunu geçirecek yer arayışı başlayacak. Bunun çalışmasını yapacağız. Diğer yandan üreticilerimize konferanslar ve eğitimleri düzenlenmesi konusunda programlarımız olacak’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.