whatsapp

Bağra karpuzu hasadı başladı

EKONOMİ 29.07.2016 - 11:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bağra karpuzu hasadı başladı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bu yıl 5 bin dekar alanda ekimi yapılan karpuzda hasadı başladı.
Ziraat Odası başkanı Ahmet Ünver, Seydişehir’de 5 bin dekar alanda ekimi yapılan karpuzda ilk hasadın gerçekleştiğini söyledi. Rekolte olarak beklentilerinin üzerinde verim alındığını belirten Ünver, bölgede Bağra ismiyle anılan karpuzun kilogramının 70 kuruşa satıldığını dile getirdi. Üreticilerden Hasan Ünvar,  yaklaşık 200 bin tona yakın rekolte beklediklerini dile getirerek, "Suğla Ovası’nın kaliteli topraklarında yetişen, meşhur Bağra karpuzu olarak bilinen karpuzu bölge insanımızın tüketimine 70 kuruştan sunduk. En büyük eksikliğimiz hal ve pazarlamadır’’dedi. Üretici  Mehmet Çiftçi, ‘’ İyi bir tanıtım yapabildiğimiz zaman karpuz üretiminde birçok aile geçinebilecek’’ Çukurova  karpuzunun sonu buranın başlangıcıdır diyen Adanalı tüccarlardan Mehmet Aktürk, ‘’ Seydişehir karpuzu daha yeni tanınıyor. Gördük ki Türkiye’de ün salmış Karacabey karpuzunu aratmıyor. İstanbul, Adana, Mersin, İzmir, Antalya, Ankara illerine karpuz gönderiyoruz. Seydişehir’de hal kurulması gerekir’’diye konuştu.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde bu yıl 5 bin dekar alanda ekimi yapılan karpuzda hasadı başladı.

Ziraat Odası başkanı Ahmet Ünver, Seydişehir’de 5 bin dekar alanda ekimi yapılan karpuzda ilk hasadın gerçekleştiğini söyledi.

Rekolte olarak beklentilerinin üzerinde verim alındığını belirten Ünver, bölgede Bağra ismiyle anılan karpuzun kilogramının 70 kuruşa satıldığını dile getirdi.

Üreticilerden Hasan Ünvar,  yaklaşık 200 bin tona yakın rekolte beklediklerini dile getirerek, "Suğla Ovası’nın kaliteli topraklarında yetişen, meşhur Bağra karpuzu olarak bilinen karpuzu bölge insanımızın tüketimine 70 kuruştan sunduk. En büyük eksikliğimiz hal ve pazarlamadır’’dedi.

Üretici  Mehmet Çiftçi, ‘’ İyi bir tanıtım yapabildiğimiz zaman karpuz üretiminde birçok aile geçinebilecek’’

Çukurova  karpuzunun sonu buranın başlangıcıdır diyen Adanalı tüccarlardan Mehmet Aktürk, ‘’ Seydişehir karpuzu daha yeni tanınıyor. Gördük ki Türkiye’de ün salmış Karacabey karpuzunu aratmıyor. İstanbul, Adana, Mersin, İzmir, Antalya, Ankara illerine karpuz gönderiyoruz. Seydişehir’de hal kurulması gerekir’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.