whatsapp

Aypar; esnaflara KOSGEB ve hazine destekli kredilerin verilmesi şarttır

SİVİL TOPLUM 26.04.2021 - 17:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Aypar; esnaflara KOSGEB ve hazine destekli kredilerin verilmesi şarttır

Seydişehir Esnaf ve sanatkârlar odası başkanı İbrahim Aypar, zor durumdaki esnaflara maddi destek yapılması gerektiğini belirtti. Aypar,’’Bir yılı aşkın süredir korona virüs salgını ile mücadelede inanılmaz derecede sıkıntıya düşen başta oda faaliyetleri sınırlandırılan esnafın kontrollü normalleşme süreci bile birlikte tam rahat nefes alacak derken vaka sayılarının artması sebebiyle, yeni kapanmaların gerçekleşmesi sonucunda, Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı. Amacı, Pandemi süresince odamızın ve esnafın sesi olmaya  devam eden,  yönetim kurulumuz, corona virüs salgını hakkında üyelerimizi bilim kurulunun çalışmaları doğrultusunda esnafı bilgilendirerek esnafımızla olan irtibatımız günün 24 saatinde devam etmektedir.                    Devletimizin aldığı kararların uygulamasında, üyelerimize gerekli olan maske, temizlik ve hijyen malzemelerinin temini ve kuralları gösteren uyarı insört ve broşürlerinin dağıtılmasını sağladık. Yönetim kurulu muzunda içinde yer aldığı belirli bütçelerle, kapalı olan esnaf ve sanatkârımıza maddi temas halinde esnafın sosyal ve ekonomik sıkıntılarını aktararak, pandeminin esnaf açısından sorunsuz yürütülebilmesi için olağan üstü çalıştık çalışmaya da devam ediyoruz. İlçe bazında gerek Kaymakamlık ve gerekse diğer kuruluşlarla ortak çalışmada görevimizi fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz.       Amacımız elbette bir an evvel bu salgının ülkemizden def edilmesi ve hiçbir esnaf kardeşimizin işyerinin kapanmaması, insanlarımızın acı çekmemesidir. Lakin yaşanan süreçten en fazla eziyeti esnafımız çekmiştir çekmeye de devam etmektedir. Esnaf ve sanatkârımızın ülkemizde yaşanmış birçok sıkıntılarda en büyük fedakârlığı yaptığını hepimiz bilmekteyiz.         Salgın kapsamında kapanma kararlarıyla esnaf ve sanatkârların deyim yerindeyse tadı tuzu kaçtı. 415 meslek dalında pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlara artık ciddi manada destek kaçınılmaz hale gelmiştir. Batma Noktasındaki Esnaf Ve Sanatkâr İçin Acilen: -  KOSGEB devreye sokularak bir yıl ödemesiz ve faizsiz en az 50.000 TL işletme kredisi sağlanmalı. - Hazine destekli kredi kefalet kooperatiflerince kullanılmış olan krediler faizsiz bir yıl ertelenmeli. - Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdileri devlet tarafından karşılanmalı. - Pandemi süresince talebimiz ile 3 ay süreyle verilen ''Gelir Kaybı Desteği'' nin bütün esnafaolmak üzere bir yıl daha devam etmelidir. - SGK ve Bağkur primleri devlet tarafından karşılanmalı. - Esnafın borçları süresiz ve faizsiz olarak ertelenmeli. - Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları faizsiz olarak ertelenmeli. Ülke ekonomimize büyük yaralar açılmaması için ekonominin belkemiği ve en büyük gelir kaynağı olan Esnaf ve Sanatkârın bugün devletimiz tarafından desteklenmeye ihtiyacı vardır.

Seydişehir Esnaf ve sanatkârlar odası başkanı İbrahim Aypar, zor durumdaki esnaflara maddi destek yapılması gerektiğini belirtti.

Aypar,’’Bir yılı aşkın süredir korona virüs salgını ile mücadelede inanılmaz derecede sıkıntıya düşen başta oda faaliyetleri sınırlandırılan esnafın kontrollü normalleşme süreci bile birlikte tam rahat nefes alacak derken vaka sayılarının artması sebebiyle, yeni kapanmaların gerçekleşmesi sonucunda, Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı.

Amacı, Pandemi süresince odamızın ve esnafın sesi olmaya  devam eden,  yönetim kurulumuz, corona virüs salgını hakkında üyelerimizi bilim kurulunun çalışmaları doğrultusunda esnafı bilgilendirerek esnafımızla olan irtibatımız günün 24 saatinde devam etmektedir.             

      Devletimizin aldığı kararların uygulamasında, üyelerimize gerekli olan maske, temizlik ve hijyen malzemelerinin temini ve kuralları gösteren uyarı insört ve broşürlerinin dağıtılmasını sağladık. Yönetim kurulu muzunda içinde yer aldığı belirli bütçelerle, kapalı olan esnaf ve sanatkârımıza maddi temas halinde esnafın sosyal ve ekonomik sıkıntılarını aktararak, pandeminin esnaf açısından sorunsuz yürütülebilmesi için olağan üstü çalıştık çalışmaya da devam ediyoruz. İlçe bazında gerek Kaymakamlık ve gerekse diğer kuruluşlarla ortak çalışmada görevimizi fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz.

      Amacımız elbette bir an evvel bu salgının ülkemizden def edilmesi ve hiçbir esnaf kardeşimizin işyerinin kapanmaması, insanlarımızın acı çekmemesidir. Lakin yaşanan süreçten en fazla eziyeti esnafımız çekmiştir çekmeye de devam etmektedir. Esnaf ve sanatkârımızın ülkemizde yaşanmış birçok sıkıntılarda en büyük fedakârlığı yaptığını hepimiz bilmekteyiz.

        Salgın kapsamında kapanma kararlarıyla esnaf ve sanatkârların deyim yerindeyse tadı tuzu kaçtı. 415 meslek dalında pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlara artık ciddi manada destek kaçınılmaz hale gelmiştir.

Batma Noktasındaki Esnaf Ve Sanatkâr İçin Acilen:

-  KOSGEB devreye sokularak bir yıl ödemesiz ve faizsiz en az 50.000 TL işletme kredisi sağlanmalı.

- Hazine destekli kredi kefalet kooperatiflerince kullanılmış olan krediler faizsiz bir yıl ertelenmeli.

- Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdileri devlet tarafından karşılanmalı.

- Pandemi süresince talebimiz ile 3 ay süreyle verilen ''Gelir Kaybı Desteği'' nin bütün esnafaolmak üzere bir yıl daha devam etmelidir.

- SGK ve Bağkur primleri devlet tarafından karşılanmalı.

- Esnafın borçları süresiz ve faizsiz olarak ertelenmeli.

- Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları faizsiz olarak ertelenmeli.

Ülke ekonomimize büyük yaralar açılmaması için ekonominin belkemiği ve en büyük gelir kaynağı olan Esnaf ve Sanatkârın bugün devletimiz tarafından desteklenmeye ihtiyacı vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.