whatsapp

Av. Mustafa Bademci’nin dinginler kitabı

KÜLTÜR - SANAT 21.02.2020 - 01:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Av. Mustafa Bademci’nin dinginler kitabı

Av. Mustafa Bademcinin Dinginler adlı romanı yayınlandı. Mustafa Bademci’nin kuşağı, Türk halkının demokrasi ile tanıştığı yılları, bu deneyimin her anını yakından tanıklık ederek yaşamış, böylesi bir dönemin yakın tanığı olarak da dünden bugüne son derece kıymetli bir belleğin taşıyıcılığını üstlenmiş bir kuşak. Öyle bir bellek ki, iyiyi, doğruyu ve güzeli sakladığı kadar; hataları, yanlış adımlamaları, sendelemeleri de bugüne taşıyan geçmişi, orasını burasını törpülemeksizin, olduğu gibi bugüne aktardı. O yıllar, mutlaka bugün bilinmesi, belki bugünün anlaşılması için muhakkak incelenmesi gereken yıllardır çünkü. İşte, elinizdeki “DİNGİNLER”, o yılların romanıdır. Kitap okuma oranlarının düşük olduğu ülkemizde insanların kitap okumaya teşvik edecek romanında yazar akıcı bir dile yaşananları anlatmış. Yazarın Yaşam Öyküsü;  Mustafa Bademci, 1946 Yılında Konya- Seydişehir’in Akçalar Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Akçalar İlkokulunda, Ortaöğrenimini Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulunda ve Akşehir İlk öğretmen Okulunda yaptı. Yurdun değişik yörelerinde ilkokul öğretmeni olarak çalıştı. Bu arada okul dışından Beyşehir Lisesi’ni bitirdi ve İstanbul Hukuk Fakültesinde yükseköğrenimini tamamladı. 1974 yılında Seydişehir’de Serbest avukat olarak çalışmaya başladı; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanlığı da yaptı. 1977 yılından bu yana İzmir’de serbest avukat olarak çalışmaktadır. Şimdiye kadar, Feylesof, Mortaş, Finifi Cumhuriyeti, Dinginler kitapları yayınlandı.

Av. Mustafa Bademcinin Dinginler adlı romanı yayınlandı.

Mustafa Bademci’nin kuşağı, Türk halkının demokrasi ile tanıştığı yılları, bu deneyimin her anını yakından tanıklık ederek yaşamış, böylesi bir dönemin yakın tanığı olarak da dünden bugüne son derece kıymetli bir belleğin taşıyıcılığını üstlenmiş bir kuşak.
Öyle bir bellek ki, iyiyi, doğruyu ve güzeli sakladığı kadar; hataları, yanlış adımlamaları, sendelemeleri de bugüne taşıyan geçmişi, orasını burasını törpülemeksizin, olduğu gibi bugüne aktardı.
O yıllar, mutlaka bugün bilinmesi, belki bugünün anlaşılması için muhakkak incelenmesi gereken yıllardır çünkü. İşte, elinizdeki “DİNGİNLER”, o yılların romanıdır.

Kitap okuma oranlarının düşük olduğu ülkemizde insanların kitap okumaya teşvik edecek romanında yazar akıcı bir dile yaşananları anlatmış.

Yazarın Yaşam Öyküsü;

 Mustafa Bademci, 1946 Yılında Konya- Seydişehir’in Akçalar Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Akçalar İlkokulunda, Ortaöğrenimini Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulunda ve Akşehir İlk öğretmen Okulunda yaptı. Yurdun değişik yörelerinde ilkokul öğretmeni olarak çalıştı. Bu arada okul dışından Beyşehir Lisesi’ni bitirdi ve İstanbul Hukuk Fakültesinde yükseköğrenimini tamamladı. 1974 yılında Seydişehir’de Serbest avukat olarak çalışmaya başladı; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanlığı da yaptı.

1977 yılından bu yana İzmir’de serbest avukat olarak çalışmaktadır.

Şimdiye kadar, Feylesof, Mortaş, Finifi Cumhuriyeti, Dinginler kitapları yayınlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.