whatsapp

Asırlık çınar altında çay ve simit muhabbeti

SİVİL TOPLUM 08.10.2018 - 14:02, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Asırlık çınar altında çay ve simit muhabbeti

Seydişehir Belediyesi tarafından yenilenen meydanda hizmete giren Çınar altı çay bahçesinde kahvaltılık menüsü ve bol oksijeniyle keyifli bir çay içmek vatandaşların cazibe merkezi haline geldi. İşletmeci ortaklar Hasan Kocabaş ve Mehmet Gencel, Doğası, kültürü ve tarihi dokusuyla Seydişehirlilerin çekim noktası olan tarihi meydandaki asırlık çınarın altını geliştirmek için çalışmalara hız verdiklerini kaydetti. Asırlık bir çınarın altında tavşankanı çayı yudumlamak kadar keyifli bir şeyin olmadığını vurgulayan Hasan Kocabaş, ‘’ Seydişehir’de  insanlar kendilerine böylesi sosyal alan edindi. Hükümet konağı yanında yer alan çay bahçemizde asırlık çınar altında vatandaşlarımız bir yandan çaylarını yudumlarken, bir yandan da dostları ve arkadaşları ile tatlı bir sohbete koyuluyorlar. Büyük çınar ağacının gölgesinde taze demli bir bardak çay ile keyifli sohbetler yapan vatandaşlar, çınarın  gölgesinde vakit geçirmenin keyfine varıyorlar. Bizler bu ortamı müzik fasıl geceleriyle simit ikramlarıyla zenginleştirdik. ’dedi. Geçmişte ilçenin edebiyatçı ve yazarlarının buluştuğu mekân olduğunu dile getiren Kocabaş, ‘’ Meşhur çınar altı çay bahçemizde 10 yıldır tarihi dokuyu bozmadan sabah 07’den gece 24’de kadar hizmet veriyoruz. Her cinsten insanın uğrak yeri olan mekânımız ünlü edebiyatçıların yazarların sohbet tartışmalarının yapıldığı bir kültür merkezi oldu. Taze demli bir bardak çay ile keyifli sohbetler yapan vatandaşlarımızın çınar altında vakit geçirmenin keyfine varırken, işletmeci olarak bize de afiyet olsun demek düşüyor.’’

Seydişehir Belediyesi tarafından yenilenen meydanda hizmete giren Çınar altı çay bahçesinde kahvaltılık menüsü ve bol oksijeniyle keyifli bir çay içmek vatandaşların cazibe merkezi haline geldi.

İşletmeci ortaklar Hasan Kocabaş ve Mehmet Gencel, Doğası, kültürü ve tarihi dokusuyla Seydişehirlilerin çekim noktası olan tarihi meydandaki asırlık çınarın altını geliştirmek için çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Asırlık bir çınarın altında tavşankanı çayı yudumlamak kadar keyifli bir şeyin olmadığını vurgulayan Hasan Kocabaş, ‘’ Seydişehir’de  insanlar kendilerine böylesi sosyal alan edindi. Hükümet konağı yanında yer alan çay bahçemizde asırlık çınar altında vatandaşlarımız bir yandan çaylarını yudumlarken, bir yandan da dostları ve arkadaşları ile tatlı bir sohbete koyuluyorlar. Büyük çınar ağacının gölgesinde taze demli bir bardak çay ile keyifli sohbetler yapan vatandaşlar, çınarın  gölgesinde vakit geçirmenin keyfine varıyorlar. Bizler bu ortamı müzik fasıl geceleriyle simit ikramlarıyla zenginleştirdik. ’dedi.

Geçmişte ilçenin edebiyatçı ve yazarlarının buluştuğu mekân olduğunu dile getiren Kocabaş, ‘’ Meşhur çınar altı çay bahçemizde 10 yıldır tarihi dokuyu bozmadan sabah 07’den gece 24’de kadar hizmet veriyoruz. Her cinsten insanın uğrak yeri olan mekânımız ünlü edebiyatçıların yazarların sohbet tartışmalarının yapıldığı bir kültür merkezi oldu. Taze demli bir bardak çay ile keyifli sohbetler yapan vatandaşlarımızın çınar altında vakit geçirmenin keyfine varırken, işletmeci olarak bize de afiyet olsun demek düşüyor.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.