whatsapp

Aşırı Sıcaklar Akçay Deresini Kuruttu

SİVİL TOPLUM 30.07.2017 - 13:45, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Aşırı Sıcaklar Akçay Deresini Kuruttu

Seydişehir merkezde bulunan Akçay deresi, aşırı sıcaklar nedeniyle kurudu.
Kaynağını Toros Dağı'ndan alan 20 kilometre uzunluğundaki Akçay Deresi, sıcaklar ve uzun süredir yağışların yağmadığından dolayı kurudu. Tarımsal amaçlı ve Çevresi doğa yürüyüşü fotoğraf tutkunları açısından önemli olan derenin kuruması yöre insanını endişelendirdi.. Derenin geçtiği ilçe merkezinde yaşayan Değirmenci Mahallesi Muhtarı Mustafa Yiğit (69), uzun yıllardır böyle kuraklık yaşanmadığını söyledi. Derenin suyu ile bahçelerini suladıklarını ifade eden Yiğit, şöyle konuştu: "Yaz sıcakları sebebiyle dere kurudu. İlçemizde bu dereden tarımsal amaçlı faydalandığımız gibi yer altı kuyuları da su alıyordu. Hayvanlarımıza da suyu buradan karşılıyorduk. Su olmaması bizleri üzdü. Yakında Yağmur duasına çıkacağız " diye konuştu.  
Seydişehir merkezde bulunan Akçay deresi, aşırı sıcaklar nedeniyle kurudu.

Kaynağını Toros Dağı'ndan alan 20 kilometre uzunluğundaki Akçay Deresi, sıcaklar ve uzun süredir yağışların yağmadığından dolayı kurudu. Tarımsal amaçlı ve Çevresi doğa yürüyüşü fotoğraf tutkunları açısından önemli olan derenin kuruması yöre insanını endişelendirdi..
Derenin geçtiği ilçe merkezinde yaşayan Değirmenci Mahallesi Muhtarı Mustafa Yiğit (69), uzun yıllardır böyle kuraklık yaşanmadığını söyledi.

Derenin suyu ile bahçelerini suladıklarını ifade eden Yiğit, şöyle konuştu: "Yaz sıcakları sebebiyle dere kurudu. İlçemizde bu dereden tarımsal amaçlı faydalandığımız gibi yer altı kuyuları da su alıyordu. Hayvanlarımıza da suyu buradan karşılıyorduk. Su olmaması bizleri üzdü. Yakında Yağmur duasına çıkacağız " diye konuştu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.