whatsapp

Arı Sütü Üretimi Artırılacak

EKONOMİ 01.10.2017 - 10:34, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Arı Sütü Üretimi Artırılacak

Seydişehir Bal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Taşdöğen, insan sağlığı yönünden faydaları olan arı sütü üretiminin artırılması için gerekli şartların sağlanarak buna yönelik eğitimlerin başlatılacağını bildirdi.
Arı sütü üretiminin, ilçede yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırıldığını kaydeden Başkan Taşdöğen, yaptığı açıklamada arı ürünlerinin en kıymetlisinin arı sütü olduğunu, ancak bu sütün üretiminin son derece zahmetli olduğunu söyledi. Arı Sütü Teşvik Edilmeli; Dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alan arı sütüne son dönemlerde talebin arttığını belirten Taşdöğen,’’ Arı denilince herkesin aklına bal geliyor. Arının dört tane ürünü var. En önemli ürünü arı sütüdür. Kilosunun 5 ile 10 bin TL arasında satılıyor. Arı sütü pahalı olduğu için gramla satılıyor. Onun için genç arı üreticilerin teşvik edilerek arı sütünün üretiminin arttırılması gerekiyor. Bunun için çalışmalarımıza sezon sonu hemen başladık. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle üyelerimize eğitimler vermeye başlayacağız.” dedi. Yılda 5 Kg Arı Sütü Üretiyoruz; Seydişehir’de arı sütü üretiminin çok az olduğunu belirten Taşdöğen, “Arının en değerli, en pahalı ve en hassas olan ürünüdür. Arının 4 tane ürünü vardır. Arı sütü, polen, propolis ve bal üretimidir. Arı denilince herkesin aklına bal gelir ama aslında bal, arının dördüncü ürünüdür. Çünkü arı sütü, gerek değerleri, gerek kullanımı, gerek faydaları açısından baldan bin kat daha ileridedir. Arı sütünden sonra polen, daha sonra propolis geliyor. En sonda bal gelir. Eskiden beri üretildiğinden dolayı arı denilince insanların aklına bal geliyor ama arının en önemli ürünlerinden biri arı sütüdür. Üyelerimiz bu sezonda 5 kğ arı sütü üretti. Önümüzdeki yıl bunu 50 Kğ seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Her arıcının üretmesini istiyoruz.” Kraliçe Arı sütle, İşçi Arı Bal ile Beslenir; kraliçe arı, arı sütü sayesinde 6-10 yıl arasında yaşadığını ifade eden Taşdöğen, ‘’İşçi arıların ömrü ortalama 45 gündür. Kraliçe arı günde kendi ağırlığının iki katı kadar yumurta yapar.  Arı sütünün ham maddesi bal ve polendir. İşçi arılar çok az arı sütüyle beslenirken ana arı olarak bilenen kraliçe arı sadece arı sütüyle beslenir. Sadece arı sütüyle beslendiği için ana arının ömrü 4 ila 7 yıl arasında değişiyor. Onun için Arı sütü üretimi hem insan sağlığı hem de ana kraliçe arı için çok önemlidir.’’diye konuştu. Arı sütünün sağlık açısından faydaları anlatılmalı;  Merhem olarak da kullanılan arı sütü insan cildinin güzelleşmesinde inanılmaz etkiler gösteriyor. Çilt hastalıklarının dermanı olan arı sütü kozmetik sektörünün de baştacı. Arının sütünün kısırlıktan tutun da kansere kadar olan bilimsel olarak faydalarını belirlenmiştir. Birçok hastalıklara arı sütü kullanılmasının iyi geldiğini dile getiren Taşdöğen, ‘’Seydişehir’de bu sezon 100 ton bal ürettik. Geçen yıllarda açtığım kurs eğitimleri faydalı oldu. Hem arıcılar hem de bal üretimi arttı. Bu sebeple arı sütü üretimi kursuna ağırlık vereceğiz. Hedefimiz ilçemizde bal üretimini yılık 200 tona, arı sütünü de 50 Kğ seviyelerine çıkartmaktır. Bu sayede kooperatif üyelerimizin ekonomik kazançlarını 
Seydişehir Bal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Taşdöğen, insan sağlığı yönünden faydaları olan arı sütü üretiminin artırılması için gerekli şartların sağlanarak buna yönelik eğitimlerin başlatılacağını bildirdi.

Arı sütü üretiminin, ilçede yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırıldığını kaydeden Başkan Taşdöğen, yaptığı açıklamada arı ürünlerinin en kıymetlisinin arı sütü olduğunu, ancak bu sütün üretiminin son derece zahmetli olduğunu söyledi.

Arı Sütü Teşvik Edilmeli;

Dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alan arı sütüne son dönemlerde talebin arttığını belirten Taşdöğen,’’ Arı denilince herkesin aklına bal geliyor. Arının dört tane ürünü var. En önemli ürünü arı sütüdür. Kilosunun 5 ile 10 bin TL arasında satılıyor. Arı sütü pahalı olduğu için gramla satılıyor. Onun için genç arı üreticilerin teşvik edilerek arı sütünün üretiminin arttırılması gerekiyor. Bunun için çalışmalarımıza sezon sonu hemen başladık. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle üyelerimize eğitimler vermeye başlayacağız.” dedi.

Yılda 5 Kg Arı Sütü Üretiyoruz;

Seydişehir’de arı sütü üretiminin çok az olduğunu belirten Taşdöğen, “Arının en değerli, en pahalı ve en hassas olan ürünüdür. Arının 4 tane ürünü vardır. Arı sütü, polen, propolis ve bal üretimidir. Arı denilince herkesin aklına bal gelir ama aslında bal, arının dördüncü ürünüdür. Çünkü arı sütü, gerek değerleri, gerek kullanımı, gerek faydaları açısından baldan bin kat daha ileridedir. Arı sütünden sonra polen, daha sonra propolis geliyor. En sonda bal gelir. Eskiden beri üretildiğinden dolayı arı denilince insanların aklına bal geliyor ama arının en önemli ürünlerinden biri arı sütüdür. Üyelerimiz bu sezonda 5 kğ arı sütü üretti. Önümüzdeki yıl bunu 50 Kğ seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Her arıcının üretmesini istiyoruz.”

Kraliçe Arı sütle, İşçi Arı Bal ile Beslenir;

kraliçe arı, arı sütü sayesinde 6-10 yıl arasında yaşadığını ifade eden Taşdöğen, ‘’İşçi arıların ömrü ortalama 45 gündür. Kraliçe arı günde kendi ağırlığının iki katı kadar yumurta yapar.  Arı sütünün ham maddesi bal ve polendir. İşçi arılar çok az arı sütüyle beslenirken ana arı olarak bilenen kraliçe arı sadece arı sütüyle beslenir. Sadece arı sütüyle beslendiği için ana arının ömrü 4 ila 7 yıl arasında değişiyor. Onun için Arı sütü üretimi hem insan sağlığı hem de ana kraliçe arı için çok önemlidir.’’diye konuştu. Arı sütünün sağlık açısından faydaları anlatılmalı;  Merhem olarak da kullanılan arı sütü insan cildinin güzelleşmesinde inanılmaz etkiler gösteriyor. Çilt hastalıklarının dermanı olan arı sütü kozmetik sektörünün de baştacı. Arının sütünün kısırlıktan tutun da kansere kadar olan bilimsel olarak faydalarını belirlenmiştir.

Birçok hastalıklara arı sütü kullanılmasının iyi geldiğini dile getiren Taşdöğen, ‘’Seydişehir’de bu sezon 100 ton bal ürettik. Geçen yıllarda açtığım kurs eğitimleri faydalı oldu. Hem arıcılar hem de bal üretimi arttı. Bu sebeple arı sütü üretimi kursuna ağırlık vereceğiz. Hedefimiz ilçemizde bal üretimini yılık 200 tona, arı sütünü de 50 Kğ seviyelerine çıkartmaktır. Bu sayede kooperatif üyelerimizin ekonomik kazançlarını 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.