whatsapp

Anneler günümüz kutlu olsun

SİVİL TOPLUM 12.05.2019 - 12:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Anneler günümüz kutlu olsun

Bir toplumun çağdaşlık düzeyini, kadınların o toplumdaki yeri ve gücü belirler. Hayatın hemen her alanında etkin olarak yer alan kadınlarımızın, annelik gibi bir büyük bir sorumluluğu da üstlendiklerini ve bu sorumluluğun bir ülkenin kaderini belirleyecek ölçüde hayati bir önem taşıdığını unutmamak gerekir. Yarınların emanetçisi çocuklarımızı insanlığa faydalı bir birey olarak yetiştirmek, aile değerlerini korumak ve yaşatmak gibi, bir toplumun sağlam temellere dayanmasını sağlayan önemli görevleri üstlenen annelerimiz; geleceğimizin en büyük güvencesidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.” sözü, kadının ‘çağdaş uygarlık yolunda’ ne kadar kutsal bir vazifeye sahip olduğunun da ayrıca göstergesidir. Bugün; dünümüzde, bugünümüzde yanımızda olarak, bizleri geleceğe hazırlayan en değerli varlık olan annelerimizin günü; Anneler Günü. Sadece dünyaya geldiğimizde değil, karnında taşıdığı 9 ay boyunca dahi sevgisini üzerimizden esirgemeyen, dünyaya geldiğimiz andan itibaren koruyucu kollarına muhtaç olduğumuz, merhamet ve gerçek sevginin timsali annelerimiz. Sadece bugün değil, her gün hatırlamamız gereken annelerimize borcumuzu asla ödeyemeyiz. Öyle bir evlat dünyaya getiren ki, bu vatanı özgür iradesine kavuşturan; öyle bir evlat dünyaya getiren ki, tutsak edilmek istenen bir ulusun asla diz çöktürülemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren Zübeyde Hanım’a borcunu asla ödeyemeyiz. Bu vesile ile başta Zübeyde Hanım olmak üzere, ebediyete intikal etmiş, vatan uğruna evlatları ve eşlerini şehit vermiş ve yüreği sevgi ile dolu tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz. Sevgi ve saygılarımızla. Tülin Pinici; Atatürkçü Düşünce Derneği / Seydişehir şubesi yönetim kurulu başkanı

Bir toplumun çağdaşlık düzeyini, kadınların o toplumdaki yeri ve gücü belirler. Hayatın hemen her alanında etkin olarak yer alan kadınlarımızın, annelik gibi bir büyük bir sorumluluğu da üstlendiklerini ve bu sorumluluğun bir ülkenin kaderini belirleyecek ölçüde hayati bir önem taşıdığını unutmamak gerekir. Yarınların emanetçisi çocuklarımızı insanlığa faydalı bir birey olarak yetiştirmek, aile değerlerini korumak ve yaşatmak gibi, bir toplumun sağlam temellere dayanmasını sağlayan önemli görevleri üstlenen annelerimiz; geleceğimizin en büyük güvencesidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.” sözü, kadının ‘çağdaş uygarlık yolunda’ ne kadar kutsal bir vazifeye sahip olduğunun da ayrıca göstergesidir.

Bugün; dünümüzde, bugünümüzde yanımızda olarak, bizleri geleceğe hazırlayan en değerli varlık olan annelerimizin günü; Anneler Günü. Sadece dünyaya geldiğimizde değil, karnında taşıdığı 9 ay boyunca dahi sevgisini üzerimizden esirgemeyen, dünyaya geldiğimiz andan itibaren koruyucu kollarına muhtaç olduğumuz, merhamet ve gerçek sevginin timsali annelerimiz. Sadece bugün değil, her gün hatırlamamız gereken annelerimize borcumuzu asla ödeyemeyiz.

Öyle bir evlat dünyaya getiren ki, bu vatanı özgür iradesine kavuşturan; öyle bir evlat dünyaya getiren ki, tutsak edilmek istenen bir ulusun asla diz çöktürülemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren Zübeyde Hanım’a borcunu asla ödeyemeyiz. Bu vesile ile başta Zübeyde Hanım olmak üzere, ebediyete intikal etmiş, vatan uğruna evlatları ve eşlerini şehit vermiş ve yüreği sevgi ile dolu tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz. Sevgi ve saygılarımızla.

Tülin Pinici; Atatürkçü Düşünce Derneği / Seydişehir şubesi yönetim kurulu başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.