whatsapp

Ankara’da ikinci baro kurma çalışmaları başladı

SİVİL TOPLUM 21.08.2020 - 01:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ankara’da ikinci baro kurma çalışmaları başladı

İstanbul’un ardından Ankara’da da çoklu baro kurma adımları atılmaya başlandı. ‘Çoklu Baro’ yasasının yürürlüğe girmesinin ardından avukat sayısının 5 bini aştığı illerde 2 bin imzayla birden fazla baro kurulmasının önü açıldı. İstanbul’daki ilk ikinci baro kurulması girişiminin ardından Ankara’da da bazı avukatlar yeni baro çalışmalarına başladı. Ankara’daki ikinci baro kurulma çalışmalarını yürüten isimler arasında yer alan Adalet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Hafif, Ankara’da çalışma yürüten bazı hukuk dernekleriyle birlikte cuma günü (21 Ağustos) Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde yapacakları basın toplantısının ardından TBB’ye başvuracaklarını söyledi. ‘İKİ BİNDEN FAZLA KİŞİYE ULAŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ’ Ankara’daki çeşitli hukuk dernekleri olarak bir araya geldiklerini ve yeni baroya ihtiyaç olduğunu hissettiklerini belirten Hafif, “Yarın baro kurmak için avukat arkadaşlarımızla kamuoyuna bir bildirimde bulunacağız. Bir kurucular kurulu oluşturuldu ve dört arkadaşımız belirlendi ve yarın onları da açıklayacağız. TBB’ye başvuru yapılmasının ardından burada oluşturulan sisteme avukatlar kendi elektronik imzalarıyla dilekçeleri gönderip kayıtlarını oluşturacaklar” dedi. “Yeni baro kurulması için gerekli 2 bin imza sayısına kısa sürede ulaşabilecek misiniz” sorusuna ise Hafif, “Normalde bizim kendi hitap ettiğimiz çevre iki binden çok daha fazla. Çok daha fazla kişiye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şu an adli tatildeyiz ve avukat arkadaşlarımızın birçoğu tatilde. İmza sayısına çok kısa sürede ulaşırız diyemem ama eylül ayı sonuna kadar sürecimizi inşallah tamamlarız diye düşünüyorum” ifadeleriyle yanıt verdi.

İstanbul’un ardından Ankara’da da çoklu baro kurma adımları atılmaya başlandı.

‘Çoklu Baro’ yasasının yürürlüğe girmesinin ardından avukat sayısının 5 bini aştığı illerde 2 bin imzayla birden fazla baro kurulmasının önü açıldı. İstanbul’daki ilk ikinci baro kurulması girişiminin ardından Ankara’da da bazı avukatlar yeni baro çalışmalarına başladı.

Ankara’daki ikinci baro kurulma çalışmalarını yürüten isimler arasında yer alan Adalet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Hafif, Ankara’da çalışma yürüten bazı hukuk dernekleriyle birlikte cuma günü (21 Ağustos) Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde yapacakları basın toplantısının ardından TBB’ye başvuracaklarını söyledi.

‘İKİ BİNDEN FAZLA KİŞİYE ULAŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ’

Ankara’daki çeşitli hukuk dernekleri olarak bir araya geldiklerini ve yeni baroya ihtiyaç olduğunu hissettiklerini belirten Hafif, “Yarın baro kurmak için avukat arkadaşlarımızla kamuoyuna bir bildirimde bulunacağız. Bir kurucular kurulu oluşturuldu ve dört arkadaşımız belirlendi ve yarın onları da açıklayacağız. TBB’ye başvuru yapılmasının ardından burada oluşturulan sisteme avukatlar kendi elektronik imzalarıyla dilekçeleri gönderip kayıtlarını oluşturacaklar” dedi.

“Yeni baro kurulması için gerekli 2 bin imza sayısına kısa sürede ulaşabilecek misiniz” sorusuna ise Hafif, “Normalde bizim kendi hitap ettiğimiz çevre iki binden çok daha fazla. Çok daha fazla kişiye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şu an adli tatildeyiz ve avukat arkadaşlarımızın birçoğu tatilde. İmza sayısına çok kısa sürede ulaşırız diyemem ama eylül ayı sonuna kadar sürecimizi inşallah tamamlarız diye düşünüyorum” ifadeleriyle yanıt verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.