whatsapp

Anaokulu öğrencileri ebru sanatı öğreniyor

EĞİTİM 21.02.2019 - 11:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Anaokulu öğrencileri ebru sanatı öğreniyor

Seydişehir Merkez İlkokulu ana sınıfı minik öğrencileri okulun el sanatları atölyesinde açılan kursta usta öğretici Hamit İnan rehberliğinde ebru sanatını öğreniyor. Ana sınıfındaki 5-6 yaşlarındaki öğrenciler, geleneksel el sanatı olan ebru çalışmasına katılarak, bir yandan seçtikleri renkler ile su üzerinde oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da becerilerini pekiştirmiş oluyor. Fırça ve boyaların yardımıyla desen oluşturmayla ilk defa tanışan minikler, yaptıkları desenler ile büyük beğeni topladı. Kursun 6 aydır devam ettiğini belirten okul öncesi öğretmeni Nilgün Koca, ‘Usta öğreticimiz Hamit İnan tarafından öğrencilerimiz ebru sanatını öğretiyoruz. Öğrencilerimizle neşeli günler geçirerek yeteneklerini geliştiriyorlar. Yaptıkları birbirinden güzel 65 adet hüsnü had eserleri önümüzdeki ayda okulun salonunda sergileyeceğiz. Bundan dolayı okul müdürümüzün bize verdiği bu imkânlardan dolayı teşekkür ederiz.’’ dedi.  

Seydişehir Merkez İlkokulu ana sınıfı minik öğrencileri okulun el sanatları atölyesinde açılan kursta usta öğretici Hamit İnan rehberliğinde ebru sanatını öğreniyor.

Ana sınıfındaki 5-6 yaşlarındaki öğrenciler, geleneksel el sanatı olan ebru çalışmasına katılarak, bir yandan seçtikleri renkler ile su üzerinde oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da becerilerini pekiştirmiş oluyor.

Fırça ve boyaların yardımıyla desen oluşturmayla ilk defa tanışan minikler, yaptıkları desenler ile büyük beğeni topladı.

Kursun 6 aydır devam ettiğini belirten okul öncesi öğretmeni Nilgün Koca, ‘Usta öğreticimiz Hamit İnan tarafından öğrencilerimiz ebru sanatını öğretiyoruz. Öğrencilerimizle neşeli günler geçirerek yeteneklerini geliştiriyorlar. Yaptıkları birbirinden güzel 65 adet hüsnü had eserleri önümüzdeki ayda okulun salonunda sergileyeceğiz. Bundan dolayı okul müdürümüzün bize verdiği bu imkânlardan dolayı teşekkür ederiz.’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.