whatsapp

Akif ve İstiklal Marşı konulu konferans

BELEDİYE 10.03.2017 - 11:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Akif ve İstiklal Marşı konulu konferans

Seydişehir Belediyesinin organize ettiği Dedem Akif ve İstiklal Marşı konulu konferans verildi.
Belediye düğün salonunda “Dedem Akif ve İstiklal Marşı” konulu konferansını sunan Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, dedesinin bilinmeyen yönlerini anlattı. Dedesinin hem şair hem de topluma yardımı kendisine vazife bilmiş bir fikir adamı olduğunu belirten Argon, “Doğduğu andan itibaren dedemin hayatı savaşlarla geçmiştir. Etrafındaki acıyı görerek, vicdanında hissederek ve yüreği kanayarak bunları yaşamıştır ve sadece gördüklerini yazmıştır. Bu bakımdan o, çağının tanığıdır” dedi. Dedesinin çok yönlü bir insan olduğunu anlatan Argon, “Dedem filozof, bilim adamı, o dönemin veterinerlerinden yani dedem. Safahat bir belgeseldir. Biz büyük bir milletiz. Medeniyet nedir. Milliyet nedir öğretmişiz. Biz başkan kimsenin toprağında gözü olmayan, kendi hakkımızı isteyen bir milletiz. Buna da büyük hakkımız var. Kendi sınırlarımızı korumak, kendi hakkımızı savunmak ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmak zorundayız. Ve vatanımızın bir karış toprağını hiçbir yabancıya çiğnetmemeliyiz. ve burada sizlere büyük görev düşüyor. Tarihinizi iyi öğrenin” diyerek sözlerini tamamladı.
Seydişehir Belediyesinin organize ettiği Dedem Akif ve İstiklal Marşı konulu konferans verildi.

Belediye düğün salonunda “Dedem Akif ve İstiklal Marşı” konulu konferansını sunan Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, dedesinin bilinmeyen yönlerini anlattı.

Dedesinin hem şair hem de topluma yardımı kendisine vazife bilmiş bir fikir adamı olduğunu belirten Argon, “Doğduğu andan itibaren dedemin hayatı savaşlarla geçmiştir. Etrafındaki acıyı görerek, vicdanında hissederek ve yüreği kanayarak bunları yaşamıştır ve sadece gördüklerini yazmıştır. Bu bakımdan o, çağının tanığıdır” dedi.

Dedesinin çok yönlü bir insan olduğunu anlatan Argon, “Dedem filozof, bilim adamı, o dönemin veterinerlerinden yani dedem. Safahat bir belgeseldir. Biz büyük bir milletiz. Medeniyet nedir. Milliyet nedir öğretmişiz. Biz başkan kimsenin toprağında gözü olmayan, kendi hakkımızı isteyen bir milletiz. Buna da büyük hakkımız var. Kendi sınırlarımızı korumak, kendi hakkımızı savunmak ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmak zorundayız. Ve vatanımızın bir karış toprağını hiçbir yabancıya çiğnetmemeliyiz. ve burada sizlere büyük görev düşüyor. Tarihinizi iyi öğrenin” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.