whatsapp

Ahırlı’da Öğretmenlere Stem Eğitimi

EĞİTİM 03.10.2017 - 23:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ahırlı’da Öğretmenlere Stem Eğitimi

Konya’nın Ahırlı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü 40 öğretmeni kapsayan Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) destekli ‘Stem’ eğitimi projesi kapsamında 2 gün süreli robot programlama ve astronomi konularında eğitim veriliyor.
Ahırlı Şehit Samet Bütün ve Akkise İmamhatip Ortaokulu öğretmenlerine TÜBİTAK ileri tasarım mühendisi Orhan Çevik tarafından Fen Bilimleri, matematik konularında uygulamalı olarak öğretmenlere çağın bilgi gereksinimlerini sağlayan Stem eğitiminin başladığı bildirildi. Proje yürütücüsü Orhan Çevik, her iki okulun salonunda öğretmenlere robot programlama ve astronomi eğitiminin verildiğini söyledi. Çevik, ‘’ Eğitimle verilen program, probleme dayalı Stem (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi odaklı öğretim uygulamaları sonucunda fen bilimleri öğretmenlerinin; yaratıcılık, problem çözme gibi 21.yüzyıl becerilerini kazanmasını amaçlıyor. Ülkemizin ekonomik gelişiminin sürdürülebilmesi için Stem eğitiminin sistemimize entegrasyonu çalışmalarına başlanması önem arz etmektedir. Her geçen gün ihtiyaçları yenilenen dinamik eğitim sistemimizi çağın ihtiyaçları doğrultusunda üreten, tasarlayan, geliştiren bir nesil yetiştirerek 2023 hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerlememize katkı sağlamaktır.’’dedi. Ahırlı İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mustafa Demirci, ‘’Her alanda küreselleşmenin ön plana çıktığı günümüz dünyasında teknoloji, iletişim ve bilimsel alanda yaşanan gelişmelere ayak uydurmak için öğretmenlerimizin üretici, sorgulayıcı, hayal güçlerini kullanabilmeleri için gayret gösteriyoruz’’ Eğitimlere, Ahırlı Şehir Samet Bütün Ortaokul Müdürü Celalettin Örküt, Akkise İmam Hatip Ortaokul Müdürü Fark Dargeçit, ve öğretmenler katıldı.
Konya’nın Ahırlı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü 40 öğretmeni kapsayan Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) destekli ‘Stem’ eğitimi projesi kapsamında 2 gün süreli robot programlama ve astronomi konularında eğitim veriliyor.

Ahırlı Şehit Samet Bütün ve Akkise İmamhatip Ortaokulu öğretmenlerine TÜBİTAK ileri tasarım mühendisi Orhan Çevik tarafından Fen Bilimleri, matematik konularında uygulamalı olarak öğretmenlere çağın bilgi gereksinimlerini sağlayan Stem eğitiminin başladığı bildirildi.

Proje yürütücüsü Orhan Çevik, her iki okulun salonunda öğretmenlere robot programlama ve astronomi eğitiminin verildiğini söyledi.

Çevik, ‘’ Eğitimle verilen program, probleme dayalı Stem (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi odaklı öğretim uygulamaları sonucunda fen bilimleri öğretmenlerinin; yaratıcılık, problem çözme gibi 21.yüzyıl becerilerini kazanmasını amaçlıyor. Ülkemizin ekonomik gelişiminin sürdürülebilmesi için Stem eğitiminin sistemimize entegrasyonu çalışmalarına başlanması önem arz etmektedir. Her geçen gün ihtiyaçları yenilenen dinamik eğitim sistemimizi çağın ihtiyaçları doğrultusunda üreten, tasarlayan, geliştiren bir nesil yetiştirerek 2023 hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerlememize katkı sağlamaktır.’’dedi.

Ahırlı İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mustafa Demirci, ‘’Her alanda küreselleşmenin ön plana çıktığı günümüz dünyasında teknoloji, iletişim ve bilimsel alanda yaşanan gelişmelere ayak uydurmak için öğretmenlerimizin üretici, sorgulayıcı, hayal güçlerini kullanabilmeleri için gayret gösteriyoruz’’

Eğitimlere, Ahırlı Şehir Samet Bütün Ortaokul Müdürü Celalettin Örküt, Akkise İmam Hatip Ortaokul Müdürü Fark Dargeçit, ve öğretmenler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.