whatsapp

ADD’den eğitim ve laiklik konferansı

SİVİL TOPLUM 28.02.2018 - 11:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ADD’den eğitim ve laiklik konferansı

Seydişehir Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) organize ettiği Tarihçi yazar Mustafa Solak konuşmacı olarak katıldığı Eğitim ve Laiklik konferansı düzenlendi.
ADD toplantı salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Mustafa Solak, Laikliğin olmadığı bir dünyada insanların kimliğinin ve onurunun yok sayıldığı bir dünya anlamına geldiğini belirtti. Tarihçi yazar Mustafa Solak, laikliği tanımlarken,‘egemenliğin,  kamusal otoritenin kaynağının insana devredilmesi, aklın özgür gelişimi için düşüncenin, bilimin referans alınması’ ifadelerini kullandı. Mustafa Solak, Osmanlıda laikliğin ortaya çıkışını, Atatürk döneminde laiklik ve günümüzdeki laikliğin karşılaştırılması, cumhuriyet döneminde laiklik hataları üzerinden konuşmasını sürdürdü. Solak, “Laikliğin özü aklı geliştirmek, insanın özgür birey olabilmesinin yolunu açmak ve egemenliğini feodal sınıflara değil kendi üzerine alabilmesidir. Bu anlamda laiklik, din düşmanlığı değildir. Laik devlet için bireylerin dindar olması korku sebebi değildir” diye konuştu. Program sonunda Mustafa Solak, kitaplarını imzaladı. ADD şube Başkanı Hüseyin İriilter, Yazara plaket takdim etti.
Seydişehir Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) organize ettiği Tarihçi yazar Mustafa Solak konuşmacı olarak katıldığı Eğitim ve Laiklik konferansı düzenlendi.

ADD toplantı salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Mustafa Solak, Laikliğin olmadığı bir dünyada insanların kimliğinin ve onurunun yok sayıldığı bir dünya anlamına geldiğini belirtti.

Tarihçi yazar Mustafa Solak, laikliği tanımlarken,‘egemenliğin,  kamusal otoritenin kaynağının insana devredilmesi, aklın özgür gelişimi için düşüncenin, bilimin referans alınması’ ifadelerini kullandı.

Mustafa Solak, Osmanlıda laikliğin ortaya çıkışını, Atatürk döneminde laiklik ve günümüzdeki laikliğin karşılaştırılması, cumhuriyet döneminde laiklik hataları üzerinden konuşmasını sürdürdü.

Solak, “Laikliğin özü aklı geliştirmek, insanın özgür birey olabilmesinin yolunu açmak ve egemenliğini feodal sınıflara değil kendi üzerine alabilmesidir. Bu anlamda laiklik, din düşmanlığı değildir. Laik devlet için bireylerin dindar olması korku sebebi değildir” diye konuştu.

Program sonunda Mustafa Solak, kitaplarını imzaladı.

ADD şube Başkanı Hüseyin İriilter, Yazara plaket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.