whatsapp

ADD'den basın açıklaması

SİVİL TOPLUM 20.06.2019 - 19:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ADD'den basın açıklaması

Büyük Türk Milleti!  Millî Mücadelemizin 100. yılında, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak ve anlatmak öncelikli görevimizdir. Bu bakımdan, ulusal geleceğimize sahip çıkmak için Büyük Atatürk’ün tarihî adımlarını yeniden canlandıracağız. Samsun’da başlattığımız, Havza’da devam ettirdiğimiz toplantılarımızı, Amasya Genelgesi’nin 100. yılında da sürdüreceğiz. Amasya Genelgesi, yüz yıl önce olduğu gibi, bugün de mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Siyasi iktidarlarca beslenen; millî his, millî vicdan ve insani değerlerden uzaklaşmış bazı zavallılar, halen Osmanlı saltanatcılığını ve Sevr’i savunmak hadsizliğindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan’a tereddütsüz saldıranlarla ve “Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği” nden söz edenlerle karşı karşıyayız. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir. Millî Mücadelemizin 100. yılında 30. yaşını kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya’da söylediği “…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur.” sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk’ün Amasya’da işaret ettiği ve kurulmasını istediği o çatı örgütüdür. Millî Mücadelenin kazanımlarını korumakta kararlı ve inançlı bir dava kuruluşudur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi’ni başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi’nin 100. yılında Büyük Atatürk’ü saygı ve tükenmez bağlılıkla anmaktayız. Devrim ve demokrasi şehitlerimizin bayrağını onurla taşımaktayız. Bu vesileyle bir kez daha Büyük Türk Milleti’ne söz veriyoruz: Egemenlik sarayın değil, milletimizindir. Bu sistem değişecektir. Parlamenter ve çoğulcu demokratik yönetim temel hedefimizdir. Gazi Meclis’e itibarını ve yetkilerini iade etmek önceliğimizdir. Güçler ayrılığı ilkesini mutlaka yaşama geçireceğiz. Saltanata ve hilafete özlem duyanlara izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Devrimi ortak paydasında tüm Cumhuriyetçi güçlerin birlikteliğini sağlayacağız. Atatürk Cumhuriyeti’ni bölücülere fırsat vermeden yeniden inşa edeceğiz.    Ne Mutlu Türküm Diyene! Atatürkçü Düşünce Derneği / Seydişehir Şubesi

Büyük Türk Milleti!

 Millî Mücadelemizin 100. yılında, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak ve anlatmak öncelikli görevimizdir. Bu bakımdan, ulusal geleceğimize sahip çıkmak için Büyük Atatürk’ün tarihî adımlarını yeniden canlandıracağız.

Samsun’da başlattığımız, Havza’da devam ettirdiğimiz toplantılarımızı, Amasya Genelgesi’nin 100. yılında da sürdüreceğiz.

Amasya Genelgesi, yüz yıl önce olduğu gibi, bugün de mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Siyasi iktidarlarca beslenen; millî his, millî vicdan ve insani değerlerden uzaklaşmış bazı zavallılar, halen Osmanlı saltanatcılığını ve Sevr’i savunmak hadsizliğindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan’a tereddütsüz saldıranlarla ve “Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği” nden söz edenlerle karşı karşıyayız. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir.

Millî Mücadelemizin 100. yılında 30. yaşını kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya’da söylediği “…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur.” sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk’ün Amasya’da işaret ettiği ve kurulmasını istediği o çatı örgütüdür. Millî Mücadelenin kazanımlarını korumakta kararlı ve inançlı bir dava kuruluşudur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır.

Cumhuriyet Devrimi’ni başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi’nin 100. yılında Büyük Atatürk’ü saygı ve tükenmez bağlılıkla anmaktayız. Devrim ve demokrasi şehitlerimizin bayrağını onurla taşımaktayız.

Bu vesileyle bir kez daha Büyük Türk Milleti’ne söz veriyoruz:

Egemenlik sarayın değil, milletimizindir. Bu sistem değişecektir.

Parlamenter ve çoğulcu demokratik yönetim temel hedefimizdir.

Gazi Meclis’e itibarını ve yetkilerini iade etmek önceliğimizdir.

Güçler ayrılığı ilkesini mutlaka yaşama geçireceğiz.

Saltanata ve hilafete özlem duyanlara izin vermeyeceğiz.

Cumhuriyet Devrimi ortak paydasında tüm Cumhuriyetçi güçlerin birlikteliğini sağlayacağız.

Atatürk Cumhuriyeti’ni bölücülere fırsat vermeden yeniden inşa edeceğiz.   

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Atatürkçü Düşünce Derneği / Seydişehir Şubesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.