whatsapp

ADD'den 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü mesajı

SİVİL TOPLUM 08.03.2020 - 15:25, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ADD'den 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü mesajı

Yaşasın Kadınların Özgürlük, Eşitlik Mücadelesi! Cenneti sermişler ayaklarıma Oysa be ayaklar altındayım! Her dilde isimsizim, Her iklimde kimliksiz. Çünkü kadındır adım!” Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Dünya kadınlarının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, toplumsal eşitliğin sağlandığı özgür ve eşit yarınlar diliyoruz. 8 Mart 1857 Yılında 129 Kadın İşçinin polis tarafından yakılmasıyla gündemleşen ve o tarihten itibaren kesintisiz olarak yürütülen kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin verildiği bu gün bir kutlama değil, bir mücadele günüdür. Gerek dünyada gerekse ülkemizde şiddet giderek artmaktadır. Şiddet ortamından en çok zarar gören kesimlerin başında kadınlar gelmektedir. Devlet şiddeti, patron şiddeti, koca ve sevgili şiddeti her gün onlarca kadını aramızdan almakta, yüzlerce kadının sosyal travmalar yaşamasına neden olmaktadır. Bu nedenle kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır diyor, tüm toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ortamı en çok kadınları vurmaktadır. İlk işten çıkartılanlar, ücretleri artırılmayan hatta düşürülenler, ücretsiz mesaiye zorlananlar yine kadınlardır. Bu nedenle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mücadelesinin bir başlığı da krize karşı mücadele üzerine odaklanıyor. 93 yıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde medeni kanunla, kadınlarımıza dünyada medeni olarak gösterilen birçok ülkeden önce haklar verilmiştir. Medeni kanunla kadın erkek eşitliği, tek eşlilik, kadına da boşanma hakkı, mirasta ve tanıklıkta eşitlik, istediği mesleği seçme hakkı ve bunun gibi birçok hak ve özgürlük sağlanmış olmasına rağmen bugün bu hak ve özgürlükler çeşitli yollarla yok sayılmaya çalışılmaktadır. Kadınların özgür ve eşit olmadığı her durumda erkekler de özgür ve eşit olamayacaktır. Bu nedenle, her durumda, her ortamda ve her türlü cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin demokrasinin en temel güvencelerinden biri olduğunu üstüne basarak vurguluyoruz. Tüm insanlık için toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderildiği, özgür, eşit, demokratik bir yaşam talebimizi yineliyoruz.   Hürriyet Demiral / ADD Seydişehir Şube Başkanı

Yaşasın Kadınların Özgürlük, Eşitlik Mücadelesi!

Cenneti sermişler ayaklarıma

Oysa be ayaklar altındayım!

Her dilde isimsizim,

Her iklimde kimliksiz.

Çünkü kadındır adım!”

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Dünya kadınlarının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, toplumsal eşitliğin sağlandığı özgür ve eşit yarınlar diliyoruz.

8 Mart 1857 Yılında 129 Kadın İşçinin polis tarafından yakılmasıyla gündemleşen ve o tarihten itibaren kesintisiz olarak yürütülen kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin verildiği bu gün bir kutlama değil, bir mücadele günüdür.

Gerek dünyada gerekse ülkemizde şiddet giderek artmaktadır. Şiddet ortamından en çok zarar gören kesimlerin başında kadınlar gelmektedir. Devlet şiddeti, patron şiddeti, koca ve sevgili şiddeti her gün onlarca kadını aramızdan almakta, yüzlerce kadının sosyal travmalar yaşamasına neden olmaktadır. Bu nedenle kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır diyor, tüm toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ortamı en çok kadınları vurmaktadır. İlk işten çıkartılanlar, ücretleri artırılmayan hatta düşürülenler, ücretsiz mesaiye zorlananlar yine kadınlardır. Bu nedenle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mücadelesinin bir başlığı da krize karşı mücadele üzerine odaklanıyor.

93 yıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde medeni kanunla, kadınlarımıza dünyada medeni olarak gösterilen birçok ülkeden önce haklar verilmiştir. Medeni kanunla kadın erkek eşitliği, tek eşlilik, kadına da boşanma hakkı, mirasta ve tanıklıkta eşitlik, istediği mesleği seçme hakkı ve bunun gibi birçok hak ve özgürlük sağlanmış olmasına rağmen bugün bu hak ve özgürlükler çeşitli yollarla yok sayılmaya çalışılmaktadır.

Kadınların özgür ve eşit olmadığı her durumda erkekler de özgür ve eşit olamayacaktır. Bu nedenle, her durumda, her ortamda ve her türlü cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin demokrasinin en temel güvencelerinden biri olduğunu üstüne basarak vurguluyoruz. Tüm insanlık için toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderildiği, özgür, eşit, demokratik bir yaşam talebimizi yineliyoruz.

  Hürriyet Demiral / ADD Seydişehir Şube Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.