whatsapp

Ilıca tepesi nefes aldırıyor

TURİZM 22.05.2020 - 12:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ilıca tepesi nefes aldırıyor

Görüntülü..
Korona virüs salgını ile mücadele edilen bu günlerde insanlar kalabalığın olmadığı yerleri tercih ederken, doğanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Seydişehir’in ciğeri konumunda yer alan 1200 rakımlı ılıca tepesi ise sunduğu oksijenle ilçenin havasını değiştiriyor. Havaların ısınması ile beraber doğa da kendine gelirken Seydişehir’in en yeşil bölgelerinden biri olan Termal sularıyla antik çağlardan buyana bölgede kaynak suyu oluşturan oksijen deposu konumundaki ılıca tepesi değerini bir kez daha artırdı. Seydişehir’in önde gelen doğal güzelliklerinden biri olan ılıca tepesi çeşitli türde orman ağaçlarıyla birlikte ziyaretçilerine huzur içerisinde gezme ve temiz hava alma olanağı sunuyor. Ilıcanın değerini artıran en büyük özelliği çok yüksek oksijen oranına sahip olmasıdır. Doğasıyla gelenlere unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Termal sularından dolayı ılıca ismini almıştır. Gönüllü Tema temsilcisi araştırmacı yazar Ali Kazankaya, ‘’Koruma altındaki Ilıcada bir iki günlük kamp yapmayla stres ve yorgunluklarınızı atabilir ve doğayı yeniden keşfedebilirsiniz. Burada her mevsim ayrı bir manzara bulabilirsiniz. Bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Şehir yaşantısının yarattığı stresi üzerinizden atarak doğada kendinizi yenileme fırsatı bulabilirsiniz. Doğası ve yeşil alanları ile Seydişehir’in ciğeri konumunda yer alan ılıca tepesi, sunduğu oksijen ılık rüzgârlarıyla bağrında barındırdığı Seydişehir en temiz ilçelerden birisidir’’ dedi.
Görüntülü..

Korona virüs salgını ile mücadele edilen bu günlerde insanlar kalabalığın olmadığı yerleri tercih ederken, doğanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Seydişehir’in ciğeri konumunda yer alan 1200 rakımlı ılıca tepesi ise sunduğu oksijenle ilçenin havasını değiştiriyor.

Havaların ısınması ile beraber doğa da kendine gelirken Seydişehir’in en yeşil bölgelerinden biri olan Termal sularıyla antik çağlardan buyana bölgede kaynak suyu oluşturan oksijen deposu konumundaki ılıca tepesi değerini bir kez daha artırdı.

Seydişehir’in önde gelen doğal güzelliklerinden biri olan ılıca tepesi çeşitli türde orman ağaçlarıyla birlikte ziyaretçilerine huzur içerisinde gezme ve temiz hava alma olanağı sunuyor.

Ilıcanın değerini artıran en büyük özelliği çok yüksek oksijen oranına sahip olmasıdır. Doğasıyla gelenlere unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Termal sularından dolayı ılıca ismini almıştır.

Gönüllü Tema temsilcisi araştırmacı yazar Ali Kazankaya, ‘’Koruma altındaki Ilıcada bir iki günlük kamp yapmayla stres ve yorgunluklarınızı atabilir ve doğayı yeniden keşfedebilirsiniz. Burada her mevsim ayrı bir manzara bulabilirsiniz. Bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Şehir yaşantısının yarattığı stresi üzerinizden atarak doğada kendinizi yenileme fırsatı bulabilirsiniz.

Doğası ve yeşil alanları ile Seydişehir’in ciğeri konumunda yer alan ılıca tepesi, sunduğu oksijen ılık rüzgârlarıyla bağrında barındırdığı Seydişehir en temiz ilçelerden birisidir’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.